Їстівні інновації ніколи не перестають нас дивувати, і однією з них є їстівний ніж. Цей незвичайний предмет може бути використаний для вирішення безлічі завдань – від приготування їжі до прикрашання десертів. У цій статті ми розповімо вам, як зробити їстівний ніж своїми руками.
Щоб зробити їстівний ніж, вам знадобляться кілька простих інгредієнтів, які можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. По-перше, вам знадобиться спеціальна форма для ножа з силікону, яка дасть вам змогу створити ідеальну форму і рельєф нашого майбутнього ножа. По-друге, ви потребуватимете харчового желатину, який забезпечить міцність і пружність вашого ножа. І, звичайно ж, не забудьте про натуральні барвники, щоб надати вашому ножу бажаного кольору.
Процес створення їстівного ножа досить простий і не вимагає особливих навичок. Спочатку вам потрібно приготувати харчовий желатин, змішавши його з водою відповідно до інструкції на упаковці. Потім, додайте натуральні барвники, щоб надати вашому ножу бажаного кольору. Після цього, вилийте суміш у спеціальну форму і залиште на кілька годин у холодильнику, щоб вона застигла.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 100 г |
Цукор | 50 г |
Масло | 50 г |
Яйце | 1 шт. |
Сіль | за смаком |
Харчовий барвник | за бажанням |
Вода | за потребою |
Пудра для прикрашання | за бажанням |
Інструменти | |
Форма для ножа | 1 шт. |
Розкатка | 1 шт. |
Ножі для вирізання | за бажанням |
Пензлик | 1 шт. |
Шпажка | 1 шт. |
Плоска лопатка | 1 шт. |
Хлібний ніж | 1 шт. |
Насадки для прикрашання | за бажанням |
Шприц із кондитерським кремом | 1 шт. |
Шоколадні декорації | за бажанням |
Шоколадна глазур | за бажанням |
Чим можна замінити Аерограф для торта?
Чим можна замінити аерограф? На жаль, замінити його неможливо. Звичайно, в деяких випадках можна пофарбувати торт і без аерографа, наприклад, розвести харчовий барвник, і нанести його на кондитерський виріб за допомогою губки.
Що входить до складу мастики?
Стандартна кондитерська мастика для торта робиться з желатину, цукрової пудри і води, з дотриманням певного температурного режиму. За бажанням автора, до складу можуть бути додані натуральні або синтетичні харчові барвники.
Що можна використовувати для велюру замість какао-масла?
Від однієї дуже шанованої в кондитерському світі і мною особисто людини я дізналася секрет, що можна обійтися і зовсім без какао-масла, замінивши його рослинною олією, і якраз-таки тоді велюр не буде тріскатися! Взагалі! Рекомендована пропорція – 2 частини шоколаду на 1 частину рослинної олії.