Як зробити їстівний ніж: рецепти та поради

Їстівні інновації ніколи не перестають нас дивувати, і однією з них є їстівний ніж. Цей незвичайний предмет може бути використаний для вирішення безлічі завдань – від приготування їжі до прикрашання десертів. У цій статті ми розповімо вам, як зробити їстівний ніж своїми руками.

Щоб зробити їстівний ніж, вам знадобляться кілька простих інгредієнтів, які можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. По-перше, вам знадобиться спеціальна форма для ножа з силікону, яка дасть вам змогу створити ідеальну форму і рельєф нашого майбутнього ножа. По-друге, ви потребуватимете харчового желатину, який забезпечить міцність і пружність вашого ножа. І, звичайно ж, не забудьте про натуральні барвники, щоб надати вашому ножу бажаного кольору.

Процес створення їстівного ножа досить простий і не вимагає особливих навичок. Спочатку вам потрібно приготувати харчовий желатин, змішавши його з водою відповідно до інструкції на упаковці. Потім, додайте натуральні барвники, щоб надати вашому ножу бажаного кольору. Після цього, вилийте суміш у спеціальну форму і залиште на кілька годин у холодильнику, щоб вона застигла.

Як зробити їстівний ніж
ІнгредієнтиКількість
Борошно100 г
Цукор50 г
Масло50 г
Яйце1 шт.
Сільза смаком
Харчовий барвникза бажанням
Водаза потребою
Пудра для прикрашанняза бажанням
Інструменти
Форма для ножа1 шт.
Розкатка1 шт.
Ножі для вирізанняза бажанням
Пензлик1 шт.
Шпажка1 шт.
Плоска лопатка1 шт.
Хлібний ніж1 шт.
Насадки для прикрашанняза бажанням
Шприц із кондитерським кремом1 шт.
Шоколадні декораціїза бажанням
Шоколадна глазурза бажанням

Чим можна замінити Аерограф для торта?

Чим можна замінити аерограф? На жаль, замінити його неможливо. Звичайно, в деяких випадках можна пофарбувати торт і без аерографа, наприклад, розвести харчовий барвник, і нанести його на кондитерський виріб за допомогою губки.

Що входить до складу мастики?

Стандартна кондитерська мастика для торта робиться з желатину, цукрової пудри і води, з дотриманням певного температурного режиму. За бажанням автора, до складу можуть бути додані натуральні або синтетичні харчові барвники.

Що можна використовувати для велюру замість какао-масла?

Від однієї дуже шанованої в кондитерському світі і мною особисто людини я дізналася секрет, що можна обійтися і зовсім без какао-масла, замінивши його рослинною олією, і якраз-таки тоді велюр не буде тріскатися! Взагалі! Рекомендована пропорція – 2 частини шоколаду на 1 частину рослинної олії.