Як використовувати дрібні абрикоси: поради та рецепти

Абрикоси – це плоди плодового дерева, які мають солодкий смак і приємний аромат. Однак іноді на нас можуть чекати неприємності, коли ми купуємо дрібні абрикоси в магазині або на ринку. У таких випадках виникає питання: що робити з цими маленькими фруктами?

По-перше, не варто засмучуватися. Дрібні абрикоси можуть бути чудовим матеріалом для приготування домашніх заготовок. Їх можна використовувати для приготування варення, компотів або соків. Маленькі фрукти ідеально підходять для того, щоб зробити ароматний абрикосовий джем, який тішитиме вас усю зиму.

По-друге, дрібні абрикоси можуть бути використані для приготування різних десертів. Ви можете приготувати абрикосовий пиріг, тарт або крем-брюле з використанням цих фруктів. Маленькі абрикоси додадуть свіжості та яскравості у ваші десерти, а їхній невеликий розмір дасть змогу рівномірно розподілити фрукти по поверхні.

Дрібні абрикоси: що робити?
НазваОписПоради
1Абрикоси “Мелкашка”Дрібні абрикоси сорту “Мелкашка”Використовувати для приготування компоту, варення або джему
2Абрикоси “Дитячі”Дрібні абрикоси сорту “Дитячі”Використовувати для приготування пюре для дітей
3Абрикоси “Мініатюрні”Дрібні абрикоси сорту “Мініатюрні”Використовувати для приготування фруктових салатів або випічки

Як позбутися моніліозу?

Найпоширенішим фунгіцидом у боротьбі з моніліозом є “Бордоська рідина” . Для профілактики її використовують, коли культури особливо схильні до грибних захворювань (у період, коли з бруньок з’являється листя). Через дві години після обприскування вмикається захисний механізм, який триває близько 50 днів.

Чи можна врятувати абрикос від моніліозу?

уражені гілки, листя, плоди необхідно обрізати, захопивши частину здорової тканини; листя, що обсипалося на землю, і зіпсовані муміфіковані плоди обережно згрібають і утилізують; стовбури і нижні гілки перед зимівлею білять вапном з додаванням мідного купоросу (3-5 грам на 100 мл побілки);

Чи можна обрізати верхівку абрикоса?

Кожне обрізання омолоджує дерево і сприяє великим і смачним плодам. Влітку обрізати абрикос слід обрізати в червні – липні, щоб воно встигло відновити сили до осені. Таку процедуру роблять раз на три роки. Обрізку восени та навесні проводять щороку.