Як приготувати різнокольоровий чай: прості рецепти та поради

Чай – один із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він вирізняється не тільки своїм приємним смаком і ароматом, а й здатністю підкорювати своєю візуальною привабливістю. Різнобарвний чай – це незвичайний і цікавий спосіб здивувати гостей або просто насолодитися барвистим і незвичайним напоєм.

Для приготування різнобарвного чаю вам знадобляться різні натуральні інгредієнти, які допоможуть створити різноманітні відтінки і відтінки. Одним із найпопулярніших способів отримання різнобарвного чаю є використання різних видів квітів і трав. Наприклад, рожевий чай можна отримати, додавши в чай рожеві пелюстки або рожеву квітку. Зелений чай можна приготувати за допомогою свіжих м’яти або лимонної трави. Блакитний чай можна отримати, додавши в чай квітку метелика горошник.

Інший спосіб отримання різнобарвного чаю – використання харчових барвників. Ви можете додати кілька крапель харчового барвника в чай і добре перемішати, щоб отримати бажаний відтінок. Важливо пам’ятати, що деякі харчові барвники можуть змінити смак і аромат чаю, тому рекомендується використовувати їх з обережністю і в малих кількостях.

Як зробити різнокольоровий чай
ІнгредієнтиКолірСпосіб приготування
Чорний чайКоричневийЗаварити чорний чай в окропі й залишити настоюватися протягом 5 хвилин
РомашкаЖовтийЗаварити ромашку в окропі й залишити настоюватися протягом 10 хвилин
М’ятна траваЗеленийЗаварити м’ятну траву в окропі й залишити настоюватися протягом 7 хвилин
ГібіскусЧервонийЗаварити гібіскус в окропі й залишити настоюватися протягом 15 хвилин

Як можна урізноманітнити чай?

Урізноманітнити улюблений напій можна будь-якими ягодами і фруктами. Для цього ретельно помийте плоди, наріжте їх на невеликі шматочки, додайте в напій і дайте настоятися. Фруктовий чай має більш насичений аромат і яскравий цікавий смак.

Як роблять Блакитну матчу?

Блакитна матча – перетерті в пудру квітки Кліторії (той самий чай Анчан, про який ми писали раніше). А зелена матча – пудра з листя зеленого чаю. Виходить, спосіб приготування однаковий, а ось склад різний. Для загального розуміння простіше називати анчанову пудру теж матча, тому залишимо все як є.

Які квіти можна додавати в чай?

– м’ята, меліса, материнка, чебрець, звіробій, шавлія; – квітки ромашки, календули, ехінацеї, мальви, конюшини; – плоди шипшини, яблуні, груші, сливи; – листя подорожника, мати-й-мачухи, кропиви.