Як приготувати мандариновий чай: рецепт і поради

Мандарини – це не тільки смачні та корисні фрукти, а й чудовий інгредієнт для приготування ароматного та вітамінного чаю. Мандариновий чай – це чудовий засіб для зміцнення імунітету, зняття втоми та поліпшення настрою. До того ж, приготувати його дуже просто і швидко.

Основними інгредієнтами для приготування мандаринового чаю є свіжі мандарини та чайне листя. Чай можна вибрати будь-який – чорний, зелений або фруктовий. Головне, щоб він був якісним і свіжим.

Для приготування мандаринового чаю, спочатку потрібно приготувати чай. Для цього, заваріть чайне листя в окропі і дайте йому настоятися кілька хвилин. Потім процідіть чай, щоб позбутися частинок листя. В отриманий чай додайте сік свіжих мандаринів і перемішайте. Якщо хочете, щоб чай був солодким, можна додати трохи натурального меду або цукру.

ІнгредієнтиКількістьПорядок дій
Мандарини2 штуки1. очистіть мандарини від шкірки.
Вода500 мл2. Налийте воду в чайник і поставте його на вогонь.
Чайний лист1 чайна ложка3. Покладіть чайний лист у чайник із киплячою водою.
Медза смаком4. Додайте мед у чашку або чайник.
Лимонза смаком5. Вичавіть сік із лимона і додайте його в чашку або чайник.
М’ятні листочкиза смаком6. Покладіть на дно чашки або чайника кілька м’ятних листочків.
Питна солодаза смаком7. За бажанням додайте трохи питної солоди.
Заварний чайза смаком8. Заваріть чай справжнім заварним чаєм.
Цукорза смаком9. Якщо хочете, додайте трохи цукру.
Подати10. Подайте мандариновий чай гарячим і насолоджуйтеся!

Чи можна класти мандарини в чай?

Залежно від вашого смаку ви можете вибрати зелений чай з мандарином або чорний чай з мандарином.

Чи корисний мандариновий чай?

Канадське дослідження, опубліковане 2004 року, показало, що шкірка мандарина містить у 20 разів більше антиоксидантів, ніж міститься в соку, і допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ (поганого) . За словами Майстра Лінь з Весняного Лісу Цигун, шкірка органічного мандарина також допомагає зняти стрес, вивести токсини з печінки, збалансувати рівень цукру в крові. Хороший!

Чи можна варити мандарини?

Обріжте кінчики мандаринів і наріжте їх товщиною 1/3 дюйма або 1 см. Доведіть цукор і воду до кипіння у великій каструлі та розчиніть цукор. Зменшіть вогонь до середнього або сильного і додайте мандарини. Варіть близько 50 хвилин, помішуючи кожні 5-10 хвилин.