Мандарини – це не тільки смачні та корисні фрукти, а й чудовий інгредієнт для приготування ароматного та вітамінного чаю. Мандариновий чай – це чудовий засіб для зміцнення імунітету, зняття втоми та поліпшення настрою. До того ж, приготувати його дуже просто і швидко.
Основними інгредієнтами для приготування мандаринового чаю є свіжі мандарини та чайне листя. Чай можна вибрати будь-який – чорний, зелений або фруктовий. Головне, щоб він був якісним і свіжим.
Для приготування мандаринового чаю, спочатку потрібно приготувати чай. Для цього, заваріть чайне листя в окропі і дайте йому настоятися кілька хвилин. Потім процідіть чай, щоб позбутися частинок листя. В отриманий чай додайте сік свіжих мандаринів і перемішайте. Якщо хочете, щоб чай був солодким, можна додати трохи натурального меду або цукру.
Інгредієнти | Кількість | Порядок дій |
---|---|---|
Мандарини | 2 штуки | 1. очистіть мандарини від шкірки. |
Вода | 500 мл | 2. Налийте воду в чайник і поставте його на вогонь. |
Чайний лист | 1 чайна ложка | 3. Покладіть чайний лист у чайник із киплячою водою. |
Мед | за смаком | 4. Додайте мед у чашку або чайник. |
Лимон | за смаком | 5. Вичавіть сік із лимона і додайте його в чашку або чайник. |
М’ятні листочки | за смаком | 6. Покладіть на дно чашки або чайника кілька м’ятних листочків. |
Питна солода | за смаком | 7. За бажанням додайте трохи питної солоди. |
Заварний чай | за смаком | 8. Заваріть чай справжнім заварним чаєм. |
Цукор | за смаком | 9. Якщо хочете, додайте трохи цукру. |
Подати | – | 10. Подайте мандариновий чай гарячим і насолоджуйтеся! |
Чи можна класти мандарини в чай?
Залежно від вашого смаку ви можете вибрати зелений чай з мандарином або чорний чай з мандарином.
Чи корисний мандариновий чай?
Канадське дослідження, опубліковане 2004 року, показало, що шкірка мандарина містить у 20 разів більше антиоксидантів, ніж міститься в соку, і допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ (поганого) . За словами Майстра Лінь з Весняного Лісу Цигун, шкірка органічного мандарина також допомагає зняти стрес, вивести токсини з печінки, збалансувати рівень цукру в крові. Хороший!
Чи можна варити мандарини?
Обріжте кінчики мандаринів і наріжте їх товщиною 1/3 дюйма або 1 см. Доведіть цукор і воду до кипіння у великій каструлі та розчиніть цукор. Зменшіть вогонь до середнього або сильного і додайте мандарини. Варіть близько 50 хвилин, помішуючи кожні 5-10 хвилин.