Виноградний сік: користь і особливості

Виноградний сік – це напій, який отримують зі стиглих ягід винограду. Він має приємний солодкий смак і має низку корисних властивостей для організму. Виноградний сік багатий на антиоксиданти, які допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами і запобігають передчасному старінню клітин.

Крім того, виноградний сік містить багато вітамінів і мінералів, необхідних для нормального функціонування організму. У ньому присутні вітаміни В, С і К, які зміцнюють імунну систему і сприяють утворенню міцної кістки.

Виноградний сік також є джерелом корисних поліфенолів, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію. Крім того, цей напій сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і містить речовини, які покращують травлення.

Чи корисний виноградний сік і чим?
Вітамін СДа
Вітамін КДа
Вітамін В6Да
Вітамін В2Да
Вітамін В1Да
Вітамін ЕДа
Фолієва кислотаДа
КалійДа
ЗалізоДа
МагнійДа

Виноградний сік завдяки вмісту в ньому великої кількості калію і цукру заряджає життєвою енергією і збільшує активність. Виноградний цукор дуже легко засвоюється, адже по суті це фруктоза і глюкоза, так само він є чудовим антиоксидантом, який допоможе вирівняти у вашому організмі обмінні процеси.

Чим багатий виноградний сік?

Виноградний сік містить глюкозу, фруктозу, органічні кислоти (галова, оротова, кавова, аскорбінова, хлорогенова, нікотинова), мінеральні речовини, амінокислоти (пролін, аргінін, серин, триптофан, альфа-аланін, метіонін тощо), мінеральні речовини, амінокислоти (пролін, аргінін, серин, триптофан, альфа-аланін, метіонін та ін.).

Як впливає виноградний сік на організм?

Корисні властивості виноградного соку Сік покращує обмін речовин, прискорює травлення, видаляє з організму шлаки, допомагає під час очищення організму та використовується під час схуднення (калоризатор). Наявність великої кількості мінералів у соку сприяють очищенню крові та кровотворенню, очищають печінку.

Скільки можна пити виноградного соку на день?

Пити виноградний сік слід за 40-60 хвилин до їди або через 40-60 хвилин після їди. Для виноградного соку головне – дотримуватися дозування, не більше 500 мл на день. Для здоров’я достатньо випивати 250 мл соку на день.