Як зварити абрикосове варення часточками: докладний рецепт із покроковою інструкцією

Абрикосове варення – це смачний і корисний десерт, який можна приготувати самостійно вдома. Одним із найпопулярніших способів приготування цього варення є використання абрикосових часточок. Такий спосіб дає змогу зберегти варення з яскравим ароматом і соковитими шматочками фруктів, які тішитимуть око і гармонійно поєднуватимуться з іншими інгредієнтами.

Перед тим як розпочати приготування варення, необхідно вибрати стиглі та ніжні абрикоси. Вони мають бути великими, соковитими і злегка м’якими на дотик. Уникайте вибирати плоди з плямами або пошкодженнями, оскільки вони можуть зіпсувати смак і зовнішній вигляд варення.

Для приготування абрикосового варення часточками вам знадобляться такі інгредієнти: абрикоси, цукор, лимонний сік і вода. Співвідношення інгредієнтів можна варіювати залежно від вашого смаку та вподобань. Але зазвичай використовується пропорція: на 1 кг абрикосів – 800-900 г цукру, 1-2 столові ложки лимонного соку і 100 мл води.

Після того як ви підготували всі необхідні інгредієнти, починайте зварювання варення. Спочатку вимийте абрикоси, видаліть кісточки та наріжте їх на часточки. Потім змішайте цукор, лимонний сік і воду в каструлі та доведіть до кипіння. Після цього додайте абрикоси і варіть на середньому вогні, помішуючи, приблизно 10-15 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими і злегка прозорими.

Як правильно зварити абрикосове варення часточками
ІнгредієнтиКількість
Абрикоси1 кг
Цукор500 г
Лимонний сік2 ст. ложки
Вода200 мл
Ванільза смаком
Кориця за смаком
Пектинза смаком
Скляні банкиза потребою
Кришки для банокза потребою

Скільки потрібно цукру на 1 кг абрикос?

Можна зробити дуже солодке в пропорції 1:1. Але цілком достатньо покласти 400-500 грам цукру на 1 кг абрикосів. і буде смачно!

Як і для чого замочувати абрикоси в содовому розчині?

Сода здатна розв’язати проблему занадто кислих ягід, без використання великої кількості цукру, і сода чудово впорається з розм’якшенням цитрусової шкірки і позбавляє гіркоти, притаманної лимону. А замочування фруктів у содовому розчині стабілізує їхню щільність і надалі не дає розварюватися.

Чим корисне варення абрикосове?

Продукт містить клітковину, жиророзчинні вітаміни, мікроелементи, вітаміни групи B, каротин та інші речовини, корисні для організму. Абрикосове варення благотворно впливає на роботу серця і стан кісток, допомагає зміцнити судини, підвищити імунітет, поліпшити зір, налагодити роботу кишківника.