Сніданок – найважливіший прийом їжі протягом дня. Від того, що ми їмо вранці, залежить наш настрій, енергія і працездатність протягом усього дня. Тому дуже важливо вибрати правильні продукти для початку дня.
Вівсянка – один із найкращих виборів для ранкового сніданку. Вона багата на клітковину, вітаміни та мінерали, а також містить комплексні вуглеводи, які дарують довге відчуття ситості. Вівсянку можна приготувати на воді або молоці та додати свіжі фрукти, горіхи або мед.
Яйця – джерело білка та вітамінів групи В. Вони насичують організм енергією і сприяють поліпшенню когнітивних функцій. Яйця можна приготувати варені, глазуровані, омлетом або яєчнею, додавши овочі або зелень.
Сир – корисний і поживний продукт, який містить багато білка, кальцію та вітамінів. Він допомагає поліпшити травлення і зміцнити імунну систему. Сир можна їсти з медом, ягодами або горіхами.
Страва | Опис |
---|---|
Омлет | Страва зі збитих яєць, обсмажених на сковороді |
Тости з авокадо | Тости, намазані м’якоттю авокадо |
Грецький йогурт | Традиційний грецький йогурт із медом і горіхами |
Вівсянка з фруктами | Каша з вівсянки з нарізаними свіжими фруктами |
Сендвіч із шинкою та сиром | Сендвіч із шинкою, сиром і свіжими овочами |
Що зранку краще їсти?
Ідеальні для ранкового прийому їжі білкові страви – йогурти, сир, варені яйця, омлет, сир, трохи бекону, риби або курки. Також можна урізноманітнити сніданок грибами та овочами, багатими на рослинний білок (шпинатом, броколі). Джерелами “правильних” складних вуглеводів є овочі, зелень і злакові.
Що краще не їсти зранку?
Що не можна їсти вранці натщесерце?
- Червоне м’ясо. …
- Йогурти, сирки. …
- Цитрусові (зокрема соки і фреші). …
- Груші, хурма. …
- Сирі овочі Містять кислоти, важко перетравлюються, викликають газоутворення.
- Часник. …
- Кава. …
- Холодні напої (зокрема вода).
Що люди зазвичай снідають?
Найчастіше вранці на столі росіян з’являються страви з яєць – їх їдять 56%. Бутербродами снідають 53%, кашами – 52%, сиром і стравами з нього – 35%, млинцями, оладками і кисломолочними продуктами – по 22%, випічкою – 20%, овочами і фруктами – 15%, салатами – 12%, пластівцями для сніданку – 10%.