Як зробити суші покроково з фото: простий рецепт для початківців

Суші – це традиційна японська страва, яка стала популярною і за межами Японії. Це роли, що складаються з рису, морської риби або морепродуктів, овочів і норі – сушених водоростей. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати суші в домашніх умовах покроково з фото.

Першим кроком до створення смачних суші є приготування рису. Для цього вам знадобиться спеціальний сорт рису, який називається суші-меш. Він відрізняється від звичайного рису своєю клейкістю та здатністю добре триматися разом. Рис потрібно ретельно промити і відварити до готовності. Потім його слід охолодити і приправити рисовим оцтом.

Далі необхідно приготувати інгредієнти для начинки суші. Ви можете використовувати морську рибу, таку як лосось чи тунець, або морепродукти, наприклад, креветки чи кальмари. Також не забудьте овочі – авокадо, огірки, моркву або зелену цибулю. Інгредієнти слід нарізати тонкими смужками або кубиками.

І нарешті, найважливіше – скрутити роли. Для цього потрібно взяти мат для суші та розправити рис по всій його поверхні. Потім на рис кладуть начинку й акуратно скручують рол. Мат допомагає зберегти форму ролу і зробити його щільним. Після того, як роли готові, їх слід нарізати на шматочки і подавати до столу з соєвим соусом і васабі.

Як зробити суші покроково з фото
КрокОписФото
1Приготуйте рисРис
2Наріжте рибу та овочіНарізка риби та овочів
3Підготуйте норі-листяПідготовка норі-листів
4Розподіліть рис по норіРозподіл рису по норі
5Додайте начинкуДодавання начинки
6Скрутіть ролСкручування ролу
7Підріжте рол на шматочкиПідрізування ролу
8Подайте суші з соусом та імбиромПодача суші з соусом та імбиром

Скільки потрібно рису на 1 лист норі?

Покладіть лист норі на макісу, рогожу для ролів, гладким боком донизу, шорстким боком догори, (щоб рис краще прилипав). Викладіть на лист теплий рис і розрівняйте так, щоб по довгому краю залишився вільний простір приблизно 1 см. Шар рису – приблизно 0,5 см (3-4 рисинки).

Що потрібно купити для приготування суші в домашніх умовах?

Тобі знадобиться:

  1. Рис – 500 г
  2. Вода – 750 мл
  3. Листи норі – 6-7 шт.
  4. Рисовий оцет – 70 мл
  5. Сіль – 1 ст. л.
  6. Цукор – 3 ст. л.
  7. Риба (слабосолений лосось, сьомга або тунець) – 250 г
  8. Соєвий соус – 1 пляшка

Яким боком потрібно покласти лист норі?

У готовому продукті глянцевий бік має бути зовнішнім, а грубий – внутрішнім. Чому? Усе просто – шорстка частина норі чудово вбирає вологу, тож і рис до неї приєднається простіше, ніж до гладкої. Тож, якщо неправильно розташувати лист норі, рол буде просто розвалюватися.