Як зробити шафранову воду: покроковий рецепт

Шафранова вода – це ароматний і корисний напій, який виходить шляхом вимочування шафрану у воді. Шафран – це спеція, яка відома своїм унікальним смаком і ароматом, а також безліччю корисних властивостей. Щоб приготувати шафранову воду, вам знадобиться трохи шафрану і чиста вода.

Перед тим як приступити до приготування шафранової води, необхідно правильно підготувати шафран. Для цього візьміть кілька ниток шафрану і помістіть їх у мисочку. Потім налийте невелику кількість гарячої води і залиште на кілька хвилин, щоб шафран виділив свій аромат і колір.

Після того як шафран видасть свій колір і аромат, можна братися до приготування шафранової води. Для цього візьміть чисту воду і нагрійте її до температури приблизно 80 градусів Цельсія. Потім додайте підготовлений шафран у воду і залиште на деякий час, щоб шафранова вода настоялася і набула багатого аромату.

Після того як шафранова вода настоїлася, її можна використовувати як ароматизатор для різних страв і напоїв. Шафранова вода чудово підходить для надання особливого смаку й аромату рису, супам, соусам, а також різним десертам. Крім того, шафранову воду можна використовувати як самостійний напій, який зігріє вас у холодну пору року і подарує вам незабутній смак і аромат.

Шафранова вода як зробити
ІнгредієнтиКількістьПримітка
Шафран1 грам
Вода1 літр

Не менш чарівний засіб і шафранова вода, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Потрібно налити в графин або банку літр прохолодної перевареної води, кинути туди кілька “вій” шафрану і залишити настоюватися на кілька годин, краще – на ніч. Вранці шафранову воду можна пити.

Як приготувати воду з шафраном?

Для цього потрібно:

  1. Нагріти сковорідку на дуже повільному вогні, і смажити тичинки, постійно помішуючи, 2-3 хвилини…
  2. Одразу ж перекласти шафран у ступку, потовкти в пудру.
  3. Акуратно пересипати пудру в чистий глечик або склянку, не втративши жодної дорогоцінної …
  4. Дати охолонути, і поставити в холодильник. Або

Для чого п’ють воду з шафраном?

У китайській та аюрведичній медицині шафран часто використовують як спазмолітик, стимулятор кровообігу і прискорення обміну речовин. Відомо, що чай із шафраном допомагає в разі атеросклерозу, метеоризму та деяких розладів кишківника. З давніх-давен шафран відомий як афродизіак.

Як заварювати та пити шафран?

Інструкція приготування

  1. Дві чайні ложки чорного чаю заварити окремо в заварювальному чайнику і півлітрі води.
  2. На дно кухлів насипати шафрану по 5-7 пелюсточок на людину.
  3. Кинути в кухлі по 1-3 кумкватини. Не важливо – свіжі чи сухофруктові, хоча, свіжі смачніші.
  4. До цього часу чай уже має заваритися.