Як зробити порошок із перцю в домашніх умовах: покрокова інструкція

Перець є однією з найпопулярніших спецій у світі. Він додає пікантності й аромату стравам, роблячи їх смачнішими. Перець доступний у різних формах, включно з порошком. Перцевий порошок можна купити в магазині, але багато людей вважають за краще робити його самостійно. Це дає змогу контролювати якість і свіжість спеції, а також економити гроші.

Для приготування перцевого порошку вам знадобиться свіжий перець і млин для спецій. Найпростіший спосіб зробити порошок – це використовувати сушений перець. Ви можете купити сушений перець у магазині або зробити його самостійно. Для цього потрібно нарізати перець на тонкі кільця і висушити їх на сонці або в духовці.

Після того, як перець висохне, ви можете почати процес подрібнення. Перекладіть сушений перець у млин для спецій і перемелюйте його до отримання бажаної текстури. Якщо ви хочете отримати більш грубий порошок, перемелюйте перець протягом декількох секунд. Для отримання дрібнішого порошку потрібно перемелювати його довше.

Готовий перцевий порошок можна зберігати в герметичній тарі в прохолодному і сухому місці. Він зберігатиме свої смакові якості та аромат протягом довгого часу. Тепер у вас є свіжий і натуральний перцевий порошок, готовий використовуватися у ваших улюблених рецептах. Приємного апетиту!

ЕтапОпис
1Виберіть свіжий перець.
2Очистіть перець від насіння і стебел.
3Розріжте перець на половинки і видаліть перегородки.
4Висушіть половинки перцю на сонці або в духовці при низькій температурі.
5Подрібніть висушені половинки перцю в кавомолці або спеціальному подрібнювачі.
6Перелийте отриманий порошок у скляну банку і щільно закрийте кришкою.
7Зберігайте порошок з перцю в сухому і прохолодному місці.

Скільки Сковіллів небезпечно для людини?

Скільки Сковіллей смертельно для людини? Для людини вагою 80 кг смертельною буде доза у 8 грам чистого капсаїцину . За шкалою Сковілла, така доза капсаїцину дорівнює 16 000 000 000 ЄШС. Збережена копія

Що робити з сушеним перцем?

Рецепти з сушеним перцем чилі

  1. Спагеті з анчоусами, сушеним перцем чилі та панграттато 20 хвилин
  2. Гостре масло з перцями чилі 15 хвилин
  3. Класичний чилі кон карне 2.8. …
  4. Чилі-паста з часником 15 хвилин
  5. Гострий гірчичний вінегрет із чилі …
  6. Смажена морква з імбиром і чилі по-китайськи …
  7. Гострий соус із чилі, папайєю та манго …
  8. Чилі з м’ясом

Як приготувати червоний мелений перець?

Для приготування червоного меленого перцю свіжий гострий перець сушать, звільняють від чашечок і перемелюють. Застосовується у виробництві ковбас, м’ясних і овочевих консервів. У домашній кулінарії вимагає дуже обережного застосування, оскільки дуже пекучий (можна зіпсувати страву і продукт при засолюванні).