Як зробити хороший мед

Як роблять підроблений мед?

Зазвичай до нього підмішують крохмаль, сироп чи патоку.. Вага продукту збільшується, його можна вигідніше продати. Хитріші виробники додають діастазу — фертмент, який відповідає за якість меду. Діастазу виробляють бджоли, коли переробляють нектар з великим вмістом складних цукрів.

Як дізнатися хороший мед чи ні?

Розведіть мед у склянці води та додайте трохи йоду. Натуральний мед не утворює осаду, якщо в ньому є домішки (крейда, борошно, тирса, крохмаль), вони осядуть на дно або спливуть на поверхню. У розчин води та меду потрібно капнути йод, що допоможе виявити борошно чи крохмаль. Якщо вони дійсно є, розчин синіє. Збережена копіяПохожі