Солона скумбрія – це популярна та смачна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Але як зробити це швидко і без зайвого клопоту? У цій статті ми розповімо вам кілька простих способів, які допоможуть вам посолити рибу скумбрію за короткий час.
Перший спосіб – використання сухої солі. Для цього необхідно взяти свіжу скумбрію, очистити її від луски і нутрощів. Потім змішайте сіль із цукром у співвідношенні 1:1. Посоліть рибу сумішшю сіль-цукор з обох боків і залиште на кілька годин. Що довше ви залишите рибу в солі, то сильніше буде просочуватися сіллю і вийде більш насичений смак.
Другий спосіб – використання розсолу. Для цього вам знадобиться морська сіль і вода. Розведіть сіль у холодній воді до повного її розчинення. Потім занурте скумбрію в розсіл і залиште на кілька годин. Що довше риба перебуватиме в розсолі, то сильнішим буде її солоний смак.
Обирайте будь-який із запропонованих способів і насолоджуйтеся смачною та ароматною солоною скумбрією, приготованою вами самостійно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Скумбрія | 1 штука |
Сіль | 100 грам |
Цукор | 50 грам |
Перець | за смаком |
Лавровий лист | 2 штуки |
Оцет | 1 столова ложка |
Вода | 1 літр |
Часник | 3 зубчики |
Зелень | за смаком |
Як засолити скумбрію в розсолі шматочками?
Для приготування посолу використовуй такий самий рецепт, як і попередній: закип’яти воду, додай сіль, цукор, перець і лавровий лист. Після розчинення кристалів охолоди маринад до кімнатної температури. Після того як розсіл охолов, наріж скумбрію шматочками. Виклади рибу в розсіл і помісти все в холодильник на 12 годин. Збережена копія
Чи потрібно розморожувати скумбрію перед засолюванням?
Скумбрію можете використовувати свіжу або заморожену. У мене заморожена рибка, яку перед засолюванням необхідно правильно розморозити. Запашного перцю і лаврового листа можете додати більше, якщо хочете отримати більш ароматну рибку.
Як зберігати скумбрію після засолювання?
Поділіть на філе, наріжте скибочками і складіть щільно, але не придавлюючи, в баночку або контейнер, кожен шар поливаючи рослинною олією. У такому вигляді будь-яка солона риба прекрасно зберігається в морозильній камері.