Як швидко посолити скумбрію: перевірені рецепти

Солона скумбрія – це популярна та смачна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Але як зробити це швидко і без зайвого клопоту? У цій статті ми розповімо вам кілька простих способів, які допоможуть вам посолити рибу скумбрію за короткий час.

Перший спосіб – використання сухої солі. Для цього необхідно взяти свіжу скумбрію, очистити її від луски і нутрощів. Потім змішайте сіль із цукром у співвідношенні 1:1. Посоліть рибу сумішшю сіль-цукор з обох боків і залиште на кілька годин. Що довше ви залишите рибу в солі, то сильніше буде просочуватися сіллю і вийде більш насичений смак.

Другий спосіб – використання розсолу. Для цього вам знадобиться морська сіль і вода. Розведіть сіль у холодній воді до повного її розчинення. Потім занурте скумбрію в розсіл і залиште на кілька годин. Що довше риба перебуватиме в розсолі, то сильнішим буде її солоний смак.

Обирайте будь-який із запропонованих способів і насолоджуйтеся смачною та ароматною солоною скумбрією, приготованою вами самостійно!

Як посолити рибу скумбрію швидко
Інгредієнти Кількість
Скумбрія1 штука
Сіль100 грам
Цукор50 грам
Перецьза смаком
Лавровий лист2 штуки
Оцет1 столова ложка
Вода1 літр
Часник3 зубчики
Зеленьза смаком

Як засолити скумбрію в розсолі шматочками?

Для приготування посолу використовуй такий самий рецепт, як і попередній: закип’яти воду, додай сіль, цукор, перець і лавровий лист. Після розчинення кристалів охолоди маринад до кімнатної температури. Після того як розсіл охолов, наріж скумбрію шматочками. Виклади рибу в розсіл і помісти все в холодильник на 12 годин. Збережена копія

Чи потрібно розморожувати скумбрію перед засолюванням?

Скумбрію можете використовувати свіжу або заморожену. У мене заморожена рибка, яку перед засолюванням необхідно правильно розморозити. Запашного перцю і лаврового листа можете додати більше, якщо хочете отримати більш ароматну рибку.

Як зберігати скумбрію після засолювання?

Поділіть на філе, наріжте скибочками і складіть щільно, але не придавлюючи, в баночку або контейнер, кожен шар поливаючи рослинною олією. У такому вигляді будь-яка солона риба прекрасно зберігається в морозильній камері.