Як приготувати тушковану капусту: простий рецепт і секрети

Тушкована капуста – це одна з найпопулярніших страв у російській кухні. Її приготування не вимагає особливих навичок і займає небагато часу. Тушкована капуста вирізняється ніжним смаком і ароматом, а також містить безліч корисних речовин.

Для приготування тушкованої капусти знадобляться такі інгредієнти: капуста, цибуля, морква, олія, сіль, перець і спеції за смаком. Капусту необхідно нарізати тонкою соломкою, цибулю та моркву – дрібними кубиками. Потім у глибокій сковороді або каструлі розігріти олію й обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору.

Після цього додати в сковорідку нарізану капусту, посолити, поперчити і додати спеції за смаком. Добре перемішати всі інгредієнти та накрити кришкою. Тушкувати капусту на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Готову тушковану капусту можна подавати гарячою як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.

Як зробити тушковану капусту
ІнгредієнтиКількістьОдиниця виміру
Капуста1головка
Морква2штуки
Цибуля ріпчаста1штука
Часник2зубчики
Молоко200мл
Вершки200мл
Вершкове масло50грам
Сільза смаком
Перець чорнийза смаком

Що додати в капусту тушковану щоб не було запаху?

Як прибрати запах під час тушкування капусти Гарний варіант – спочатку з оливковою олією обсмажити цибулю, моркву і черешок селери, а потім додати до них нашатковану капусту. Потім влити трохи води або бульйону, додати лавровий лист і тушкувати, на закриваючи сковороду кришкою.

Навіщо додавати оцет у тушковану капусту?

Одним із головних секретів смачної тушкованої капусти є оцет. Якщо ви не знаєте, навіщо додавати оцет до тушкованої капусти, то, найімовірніше, вам ніколи не вдавалося приготувати цю страву ідеально. Столовий оцет надає капусті кислинки, покращує її смак і є тим самим секретом.

Скільки води потрібно для тушкування капусти?

Компоненти та калорійність рецепта “Капуста тушкована на воді”

ПродуктМіраВага, гр
морква100 гр100
цибуля ріпчаста40 гр40
вода 500 гр 500
сіль2 ч.л.22