Тушкована капуста – це одна з найпопулярніших страв у російській кухні. Її приготування не вимагає особливих навичок і займає небагато часу. Тушкована капуста вирізняється ніжним смаком і ароматом, а також містить безліч корисних речовин.
Для приготування тушкованої капусти знадобляться такі інгредієнти: капуста, цибуля, морква, олія, сіль, перець і спеції за смаком. Капусту необхідно нарізати тонкою соломкою, цибулю та моркву – дрібними кубиками. Потім у глибокій сковороді або каструлі розігріти олію й обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору.
Після цього додати в сковорідку нарізану капусту, посолити, поперчити і додати спеції за смаком. Добре перемішати всі інгредієнти та накрити кришкою. Тушкувати капусту на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Готову тушковану капусту можна подавати гарячою як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.
Інгредієнти | Кількість | Одиниця виміру |
---|---|---|
Капуста | 1 | головка |
Морква | 2 | штуки |
Цибуля ріпчаста | 1 | штука |
Часник | 2 | зубчики |
Молоко | 200 | мл |
Вершки | 200 | мл |
Вершкове масло | 50 | грам |
Сіль | за смаком | – |
Перець чорний | за смаком | – |
Що додати в капусту тушковану щоб не було запаху?
Як прибрати запах під час тушкування капусти Гарний варіант – спочатку з оливковою олією обсмажити цибулю, моркву і черешок селери, а потім додати до них нашатковану капусту. Потім влити трохи води або бульйону, додати лавровий лист і тушкувати, на закриваючи сковороду кришкою.
Навіщо додавати оцет у тушковану капусту?
Одним із головних секретів смачної тушкованої капусти є оцет. Якщо ви не знаєте, навіщо додавати оцет до тушкованої капусти, то, найімовірніше, вам ніколи не вдавалося приготувати цю страву ідеально. Столовий оцет надає капусті кислинки, покращує її смак і є тим самим секретом.
Скільки води потрібно для тушкування капусти?
Компоненти та калорійність рецепта “Капуста тушкована на воді”
Продукт | Міра | Вага, гр |
---|---|---|
морква | 100 гр | 100 |
цибуля ріпчаста | 40 гр | 40 |
вода | 500 гр | 500 |
сіль | 2 ч.л. | 22 |