Сік редьки дайкон: корисні властивості та переваги

Сік редьки дайкон – це напій, який отримують із кореня рослини за допомогою його віджимання. Цей сік є справжніми природними ліками, сповненими корисних речовин і мікроелементів. Його вже давно використовують у традиційній медицині Азії та медичній науці, і його корисні властивості не перестають дивувати фахівців.

Сік редьки дайкон має потужні антиоксидантні властивості, що допомагає оздоровити організм і зміцнити імунну систему. Він містить вітаміни, мінерали та фітохімікати, які здатні захищати клітини від ушкоджень і запобігати розвитку різних захворювань. Завдяки своїм протизапальним властивостям, сік редьки дайкон може допомогти впоратися із запальними процесами в організмі та поліпшити загальний стан здоров’я.

Також сік редьки дайкон сприяє очищенню організму від токсинів і шлаків, що позитивно впливає на роботу печінки та нирок. Він також може допомогти в боротьбі із зайвою вагою, оскільки стимулює обмін речовин і прискорює процес спалювання жиру. Завдяки своїм сечогінним властивостям, сік редьки дайкон може допомогти в боротьбі з набряками і надлишковою рідиною в організмі.

Чим корисний сік редьки дайкон
ВластивістьКористь
Багатий на вітамін CЗміцнює імунну систему
Містить фітонцидиМає антимікробні властивості
Містить фолієву кислотуКорисний для вагітних жінок
Містить вітамін B6Підтримує нервову систему
Багатий на мінералиПідтримує здоров’я кісток і зубів

У білої редьки приголомшливо багатий мінеральний склад. У коренеплодах високий вміст фосфору, калію, кальцію, йоду, заліза, натрію, міді, цинку, марганцю, сірки і хлору. Плюс до всього, дайкон – це джерело вітаміну С, РР, А. Такий букет разом із клітковиною чинить позитивний вплив на організм.27 окт. 2021 г.

У чому користь редьки дайкон?

Дайкон допомагає боротися з інфекційними захворюваннями та застудою. У коренеплоді є всі необхідні елементи для того, щоб підвищити імунітет і захистити організм від шкідливих бактерій і вірусів. У 100 г овоча міститься 25% добової норми вітаміну С і 7% норми вітаміну В9.

Як дайкон діє на організм?

Корисні властивості дайкона: виводить з організму надлишки рідини; стимулює роботу кишечнику; нормалізує рівень цукру в крові завдяки фруктозі у складі; розщеплює вуглеводи, завдяки клітковині та ферментам, а також – крохмалю.

Чи можна їсти редьку дайкон сирою?

Дайкон у кулінарії Найкорисніше їсти дайкон у сирому вигляді. Його можна порізати кружечками, злегка посолити, полити лимонним соком і олією, посипати дрібно нарізаною петрушкою і їсти як закуску.