Як приготувати смачне олів’є: найкращі рецепти та секрети

Олів’є – це одна з найпопулярніших страв російської кухні, яка незмінно прикрашає святкові столи. Це салат, який готується з картоплі, моркви, огірків, ковбаси, зеленого горошку, яєць і майонезу. Однак, незважаючи на широку популярність, існує безліч варіацій цієї страви, і кожна господиня має свій власний рецепт.

Однією з особливостей олів’є є є його багатошаровість і різноманітність смаків. Кожен інгредієнт надає салату свою неповторну нотку, створюючи гармонійне поєднання. Саме тому олів’є дуже популярне і завжди присутнє на святкових столах, чи то Новий рік, День народження або весілля.

Але що робити, якщо у вас є залишки від святкового столу і хочеться приготувати щось нове? Олів’є – ідеальний варіант! Його можна використовувати як основу для інших страв, додавати нові інгредієнти та експериментувати зі смаком. Так ви зможете не тільки урізноманітнити свій обід або вечерю, а й уникнути харчового відходу.

Що робити олів’є
ІнгредієнтиКількістьСпосіб приготування
Картопля5 штукЗварити в шкірці, остудити й очистити. Нарізати кубиками.
Морква2 штукиЗварити в шкірці, остудити й очистити. Нарізати кубиками.
Огірки3 штукиОчистити й нарізати кубиками.
Ковбаса300 гНарізати кубиками.
Яйця4 штукиЗварити круто, остудити і нарізати кубиками.
Горошок зелений1 банкаВідкрити банку і підготувати до використання.
Майонезза смакомДодати майонез за смаком і перемішати всі інгредієнти.
Сіль, перецьза смакомПосолити і поперчити олів’є за смаком.

Чи можна готувати олів’є за добу?

Прослухати це повідомленняПризупинитиГотовий олів’є можна поставити в холодильник на 4-5 годин . До складу традиційного оселедця під шубою входять продукти, що швидко псуються, – від вареної картоплі до курячих яєць. Термін зберігання зменшує сусідство цих інгредієнтів із цибулею та майонезом.

Як реанімувати олів’є?

Прослухати це повідомленняПризупинити- Аби “оживити” салат із майонезом – зокрема, олів’є – спробуйте додати до нього мандарин чи апельсин, – дає пораду Валерій. – Головне – очистити часточки від плівок і дуже дрібненько порізати. Виходить досить цікавий смак.

Коли потрібно заправляти салат олів’є?

Прослухати це повідомленняПризупинитиІ, звісно, заправляти салат майонезом слід безпосередньо перед подачею на стіл: якщо зробити це заздалегідь, то термін зберігання скоротиться ще більше.