Як приготувати минтай швидко та смачно: найкращі рецепти

Минтай – це риба із сімейства тріскових, яка мешкає в Північній частині Тихого і Північного Льодовитого океану. Одним із найпопулярніших способів приготування минтая є запікання. Запечений минтай виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Страва готується швидко і просто, тому навіть кулінар-початківець може впоратися з її приготуванням без особливих зусиль.

Для приготування запеченого минтая вам знадобляться такі інгредієнти: минтай, цибуля ріпчаста, морква, сіль, перець, зелень і лимон. Спочатку необхідно очистити та промити минтая, видалити всі нутрощі. Потім рибу потрібно нарізати на порції та злегка посолити й поперчити. Далі необхідно нарізати цибулю півкільцями та моркву тонкими смужками. На дно форми для запікання викладаємо цибулю та моркву, зверху укладаємо порції минтая.

Запікаємо минтай у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Готовність можна перевірити, проткнувши рибу виделкою – якщо м’якоть відділяється легко, то минтай готовий. Готовий запечений минтай можна подавати до столу із зеленню і скибочкою лимона. Ця страва, приготована за цим рецептом, обов’язково сподобається всім членам вашої сім’ї своїм ніжним смаком і ароматом.

Як можна приготувати минтай швидко та смачно
КрокДія
1Підготувати інгредієнти: минтай, сіль, перець, лимон
2Розігріти сковороду з рослинною олією
3Посолити та поперчити минтай з обох боків
4Викласти минтай на пательню й обсмажувати до золотистої скоринки
5Подавати минтай на стіл зі скибочками лимона

Скільки за часом потрібно смажити минтай?

Обваляйте шматочки минтая в паніровці та викладіть у сковороду. Простір між рибою заповніть цибулею. Обсмажуйте минтай до золотистої скоринки з кожного боку по 7 хвилин.

Коли не можна їсти минтай?

Кому не можна їсти минтай Незважаючи на низький вміст гістаміну, м’ясо минтая – майже чистий білок, тому його не можна їсти людям із непереносимістю білка в будь-якому вигляді, включно з рибою та рибними продуктами, а також людям, які страждають від цукрового діабету і порушень у роботі нирок.

Чим поєднується минтай?

Минтай відмінно поєднується з овочами, грибами, крупами, а тому смачним варіаціям немає числа.