Минтай – це риба із сімейства тріскових, яка мешкає в Північній частині Тихого і Північного Льодовитого океану. Одним із найпопулярніших способів приготування минтая є запікання. Запечений минтай виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Страва готується швидко і просто, тому навіть кулінар-початківець може впоратися з її приготуванням без особливих зусиль.
Для приготування запеченого минтая вам знадобляться такі інгредієнти: минтай, цибуля ріпчаста, морква, сіль, перець, зелень і лимон. Спочатку необхідно очистити та промити минтая, видалити всі нутрощі. Потім рибу потрібно нарізати на порції та злегка посолити й поперчити. Далі необхідно нарізати цибулю півкільцями та моркву тонкими смужками. На дно форми для запікання викладаємо цибулю та моркву, зверху укладаємо порції минтая.
Запікаємо минтай у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Готовність можна перевірити, проткнувши рибу виделкою – якщо м’якоть відділяється легко, то минтай готовий. Готовий запечений минтай можна подавати до столу із зеленню і скибочкою лимона. Ця страва, приготована за цим рецептом, обов’язково сподобається всім членам вашої сім’ї своїм ніжним смаком і ароматом.
Крок | Дія |
---|---|
1 | Підготувати інгредієнти: минтай, сіль, перець, лимон |
2 | Розігріти сковороду з рослинною олією |
3 | Посолити та поперчити минтай з обох боків |
4 | Викласти минтай на пательню й обсмажувати до золотистої скоринки |
5 | Подавати минтай на стіл зі скибочками лимона |
Скільки за часом потрібно смажити минтай?
Обваляйте шматочки минтая в паніровці та викладіть у сковороду. Простір між рибою заповніть цибулею. Обсмажуйте минтай до золотистої скоринки з кожного боку по 7 хвилин.
Коли не можна їсти минтай?
Кому не можна їсти минтай Незважаючи на низький вміст гістаміну, м’ясо минтая – майже чистий білок, тому його не можна їсти людям із непереносимістю білка в будь-якому вигляді, включно з рибою та рибними продуктами, а також людям, які страждають від цукрового діабету і порушень у роботі нирок.
Чим поєднується минтай?
Минтай відмінно поєднується з овочами, грибами, крупами, а тому смачним варіаціям немає числа.