Як приготувати домашній яблучний йогурт: найкращий рецепт

Йогурт яблучний – це смачна і корисна страва, яку можна приготувати вдома. Він має безліч корисних властивостей і чудово підходить для ранкового сніданку або легкого перекусу. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати йогурт яблучний своїми руками.

Для приготування йогурту яблучного вам знадобляться такі інгредієнти: йогуртні бактерії, яблука, цукор і молоко. Найкраще обирати стиглі та соковиті яблука, щоб отримати насичений і яскравий смак йогурту. Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

Для початку, очистіть і наріжте яблука на шматочки. Потім, нагрійте молоко до температури 40-45 градусів Цельсія. Додайте йогуртні бактерії і добре перемішайте. Після цього, додайте шматочки яблук і цукор. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Як зробити йогурт яблучний
КрокІнгредієнтиІнструкції
1ЯблукаОчистіть і наріжте яблука на шматочки.
2МолокоПідігрійте молоко до температури 40°C.
3ЗакваскаДодайте закваску в підігріте молоко.
4ЯблукаДодайте нарізані яблука в молоко із закваскою.
5ЦукорДодайте цукор за смаком.
6Ванільний екстрактДодайте ванільний екстракт за смаком (опціонально).
7ЗакрийтеЗакрийте контейнер сумішшю і поставте його в тепле місце на 8-12 годин для ферментації.
8ОхолодітьОхолодіть йогурт у холодильнику перед вживанням.

Як створюють йогурт?

Як роблять йогурт Щоб зробити йогурт, спочатку потрібно молоко очистити від усіх сторонніх бактерій. Потім, у молоко потрібно внести закваску – особливі бактерії, дружні людині, які ферментують молоко, перетворюючи його на йогурт. Щоб бактерії працювали, потрібно забезпечити для них температурні умови.

Як роблять йогурт коротко?

Традиційний йогурт виробляється шляхом додавання в молоко термофільного стрептокока – бактерії, відкритої І. П. Мечниковим. П. Мечниковим. Відповідно до ДСТУ, молочний продукт іменується “йогуртом”, якщо в його складі містяться “живі” мікроорганізми в кількості не менше 107 на мілілітр.

Що можна використовувати замість закваски для йогурту?

Який би спосіб приготування ви не обрали, у будь-якому разі знадобляться молоко і закваска, яку можна купити в аптеці у вигляді порошку і розвести за інструкцією або замінити будь-яким натуральним кисломолочним продуктом. Як закваску підійдуть кефір, ряжанка, кисле молоко або сметана.