Як приготувати безе без випікання: докладний рецепт і секрети

Безе – це повітряні та легкі ласощі, які можна використовувати як декорацію для тортів, пирогів та інших солодощів. Однак, багато хто з нас уникає готування безе, оскільки воно вимагає використання духовки і тривалого часу приготування. Але що, якщо ми скажемо вам, що безе можна приготувати без запікання?

Секрет приготування безе без запікання полягає у використанні сушки замість духовки. Сушка – це процес видалення вологи з харчових продуктів за допомогою низької температури. Це дає змогу безе перетворитися на хрустку і легку цукерку, зберігаючи свою форму і текстуру.

Щоб приготувати безе без запікання, вам знадобляться всього три інгредієнти: свіжі яйця, цукор і ванільний екстракт. Спочатку розділіть білки і жовтки яєць. Потім, збийте білки до утворення піни, додайте поступово цукор і ванільний екстракт, продовжуючи збивати до утворення щільної і блискучої маси.

ІнгредієнтиКількість
Яйця4 штуки
Цукор200 грам
Сільщіпка
Ванільний цукор1 пакетик
Крохмаль2 столові ложки
Лимонний сік1 чайна ложка
Вершки200 мілілітрів
Фрукти та ягодиза смаком

Чому безе всередині мокре?

Це доволі часта проблема, трапляється через те, що під час збивання не розчинився повністю цукор. Відповідно, розчиняється він уже в теплій духовці, перетворюється на цукровий сироп і починає крапельками стікати по ваших безешках. Підігрівайте білки – у теплих білках цукор розчиняється краще.

У чому різниця меренги та безе?

Головна різниця між безе і меренгою полягає в тому, що: безе – це густий крем із яєчних білків, збитих із цукром меренга – це висушене в духовці печиво, приготоване з безе.

Як зробити безе з білків?

Як зробити безе в мікрохвильовці?

  1. З’єднайте (міксером або просто ложкою) 1 білок і 150-250 грамів цукру або цукрової пудри. …
  2. З отриманого “тіста” скачайте кульки і викладіть їх на великій відстані одна від одної на застелену пергаментом тарілку. …
  3. Запікайте безе на максимальній потужності 30-90 секунд.