Як приготувати аджику без варіння: легкий рецепт

Аджика – це пікантний соус, який є невід’ємною частиною грузинської кухні. Він вирізняється яскравим смаком і ароматом, а також гостротою, яку можна регулювати на свій смак. Зазвичай аджика готується шляхом варіння, але існує й простіший спосіб приготування цього соусу без варіння.

Для приготування аджики без варіння знадобляться такі інгредієнти: гострі перчики, часник, сіль, кріп, петрушка, коріандр, зіра, горіхи (можна використати волоські, фундук або волоський горіх), лимонний сік і олія.

Спочатку необхідно підготувати гострі перчики – видалити насіння і нарізати їх дрібними шматочками. Потім часник слід очистити та подрібнити. Далі, необхідно подрібнити горіхи, використовуючи блендер або за допомогою дрібної терки. Після цього, перемішайте всі інгредієнти разом із сіллю, зіру, коріандром і лимонним соком. Поступово додавайте рослинну олію, щоб соус став однорідним і густим.

Як зробити аджику не варити її
ІнгредієнтиКількістьСпосіб приготування
Перець гострий300 гЗмішати з рештою інгредієнтів і подрібнити в блендері до отримання однорідної маси.
Часник5 зубчиківДодати разом із перцем у блендер.
Томатна паста2 столові ложкиДодати разом із перцем і часником у блендер.
Сільза смакомДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.
Лимонний сік1 столова ложкаДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.
Оливкова олія2 столові ложкиДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.
Оцет1 столова ложкаДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.
Цукор1 чайна ложкаДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.
Коріандр мелений0.5 чайної ложкиДодати разом з рештою інгредієнтів і перемішати.

Як довго зберігається сира аджика?

На термін зберігання аджики впливають додані компоненти. Приправа тільки з гострого перцю, часнику і трав буде зберігатися кілька місяців. Додавання солодкого перцю і помідорів знижує термін придатності до кількох тижнів. Закатана в стерильні банки аджика зберігається в прохолодному темному місці півроку-рік.

Як зберігати сиру аджику в холодильнику?

Спосіб приготування:

  1. Перець і часник почистити.
  2. Подрібнити на м’ясорубці.
  3. Додати спеції, розмішати.
  4. Розлити в сухі та чисті банки.
  5. Накрити пластмасовими кришками і ставити в холодильник. Дуже смачно з м’ясом або просто зі шматочком свіжого хліба.
  6. Може зберігатися в холодильнику до двох років і стає ще смачнішою.

Якою має бути аджика?

Консистенція аджики не повинна бути занадто рідкою. Традиційний колір приправи – червоний . Переважно обирати аджику, що продається в банках із кришкою, яка відгвинчується, – це дасть змогу зберігати продукт після розкриття. Зберігати пастоподібний соус треба в скляних банках із притертими кришками в прохолодному місці.