Як правильно використовувати тісторозкаточну машинку: поради та рекомендації

Тісторозкаточна машинка – це пристрій, який використовується для розкачування тіста на рівномірну товщину. Вона є незамінним інструментом у кулінарії, особливо під час приготування різних видів випічки, пирогів і пасти.

Для того щоб використовувати тісторозкаточну машинку, спочатку необхідно підготувати тісто. Виберіть рецепт і приготуйте тісто згідно з його інструкцією. Потім розділіть тісто на кілька рівних частин, щоб кожна частина поміщалася на поверхню машинки.

Після підготовки тіста, слід прикріпити машинку до поверхні, наприклад, до столу або робочої поверхні. Потім встановіть потрібну товщину тіста, що розкочується, використовуючи регульований механізм на машинці. Зазвичай, машинки мають кілька налаштувань товщини, від найтоншої до найтовстішої.

ОпераціяОпис
Крок 1Увімкніть тісторозкаточну машинку, натиснувши на кнопку живлення.
Крок 2Підготуйте тісто для розкочування. Викладіть його на робочу поверхню, рясно посипану борошном.
Крок 3Розділіть тісто на кілька частин для зручності розкочування.
Крок 4Встановіть потрібну товщину тіста, що розкачується, на машинці, використовуючи спеціальний регулятор.
Крок 5Почніть розкачувати тісто, пропускаючи його через валики машинки. Зверніть увагу на те, щоб тісто було рівномірно розкачане.
Крок 6Після завершення розкочування, вимкніть машинку, натиснувши на кнопку живлення.
Крок 7Очистіть машинку від залишків тіста за допомогою спеціальної щітки або ганчірки.
Крок 8Готове розкатане тісто готове до використання для приготування різних страв.

Для чого призначені тісторозкаточні машини?

Тісторозкатувальне обладнання дає змогу робити листи з будь-якого виду тіста, зокрема й дуже крутого (для пельменів, локшини або пісочних тістечок). Техніка здатна розкачати пласт навіть з дуже щільної тістової маси, яку неможливо розкачати вручну. У машині можуть бути насадки для приготування локшини. Збережена копія

Які операції виконує Тістозакаточна машина?

Тістозакаточна машина – обладнання, призначене для формування таких хлібобулочних виробів, як батони, багети, рогалики та ін., послідовно розкачуванням тіста і закаткою його. Використання тістозакаток дає змогу механізувати процес роботи як із бездріжджовим, так і з дріжджовим тістом.

Яка машинка для розкочування тіста краща?

Рейтинг тісторозкаточного обладнання у 2021 році

Місце в рейтингуМодель
1 Тісторозкаточна машина Apach Bakery Line ASH500/800B 2S
2Машина для розкочування тіста Ролл-авто міні
3Тісторозкатка-лапшерізка Assum TT-D25D-1
Кращі тісторозкаточні машини для листкового тіста