Духовка Electrolux Platinum є однією з найпопулярніших моделей на ринку. Завдяки своїм багатофункціональним можливостям та інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу, вона дає змогу готувати різноманітні страви з легкістю та задоволенням. У цій статті ми розповімо, як правильно користуватися духовкою Electrolux Platinum, щоб отримати ідеальні результати під час приготування їжі.
Перш ніж почати використовувати духовку Electrolux Platinum, необхідно ознайомитися з її основними функціями та налаштуваннями. Духовка обладнана електронною панеллю керування, на якій розташовані кнопки та дисплей. За допомогою цих елементів керування ви можете вибрати режим роботи духовки, температуру, час приготування та інші параметри.
Для увімкнення духовки Electrolux Platinum достатньо натиснути кнопку “Увімкнення/вимкнення” на панелі керування. Після цього духовка почне нагріватися до заданої температури. На дисплеї відображатиметься поточна температура та обраний режим роботи. Якщо ви хочете змінити температуру або вибрати інший режим, вам буде потрібно використовувати відповідні кнопки на панелі керування.
Крок | Дія |
---|---|
1 | Увімкніть духовку, повернувши перемикач температури на бажане значення. |
2 | Виберіть режим роботи духовки (вентиляція, гриль, конвекція тощо) за допомогою відповідних кнопок або перемикачів. |
3 | Встановіть час приготування, використовуючи кнопки керування часом або вводячи значення за допомогою цифрової клавіатури. |
4 | Помістіть продукти, які ви хочете приготувати, всередину духовки на відповідне деко або форму для випічки. |
5 | Закрийте дверцята духовки та переконайтеся, що вони надійно закриті. |
6 | Спостерігайте за процесом приготування через вікно духовки або використовуйте вбудований таймер, щоб стежити за часом. |
7 | Коли приготування закінчено, вимкніть духовку, повернувши перемикач температури в положення “Викл”. |
8 | Обережно вийміть готову їжу з духовки, використовуючи кухонні рукавиці або прихватки. |
9 | Дозвольте продуктам трохи охолонути перед сервіруванням і насолоджуйтеся свіжою та смачною їжею! |
Як користуватися духовкою вперше?
Насамперед необхідно вийняти з нього всі деталі пакування та обладнання, промити м’якою серветкою, змоченою в мильному розчині, внутрішні поверхні, а потім прогріти духовку на високій температурі в режимі верхнього і нижнього підігріву протягом години.
Який режим в електродуховці для випічки?
Переважну більшість випічки краще готувати в режимі “Верх + низ” для електричних духовок або “Низ” для газових. Конвекцію варто вмикати в самому кінці, якщо хочеться отримати більш рум’яну скоринку.
Які режими використовувати в духовці?
Спеціальні режими
ОСОБЛИВОСТІ | ЕЛЕМЕНТИ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ |
---|---|
Розморожування (40°C). | Вентилятор + кільцевий нагрів. |
Також – підігрів у середовищі теплого повітря. Розморожування (30°С). Підігрів 40-100°С. | Вентилятор + кільцевий нагрівач + нижній нагрів. |
Температура 80°С. Швидкий розігрів (90°C). | Нижній + верхній нагрів. |