Духовка є одним із найважливіших приладів у кухні. Вона дає змогу готувати різноманітні страви, випікати хліб і пироги, запікати м’ясо та овочі. Духовка електрична хаєр є однією з популярних моделей на ринку.
Для того щоб правильно використовувати духовку електричну хаєр, необхідно ознайомитися з її основними функціями і можливостями. По-перше, вона має різні режими нагрівання: верхній, нижній і комбінований. Також вона оснащена термостатом, який дає змогу встановити потрібну температуру готування. Крім того, в духовці хаєр є таймер, який можна використовувати для встановлення часу приготування.
Під час першого використання духовки електричної хаєр необхідно провести прогрівання. Для цього потрібно встановити температуру на максимальне значення і залишити духовку працювати протягом 10-15 хвилин. Після цього духовка буде готова до використання.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Підготуйте продукти для приготування. |
2 | Відкрийте дверцята духовки та встановіть температуру приготування. |
3 | Виберіть режим приготування (верхній нагрів, нижній нагрів, обидва нагріви). |
4 | Встановіть таймер для заданого часу приготування. |
5 | Поставте продукти в духовку на відповідне деко або форму для випікання. |
6 | Помістіть деко з продуктами на середню полицю духовки. |
7 | Закрийте дверцята духовки та натисніть кнопку “Старт”. |
8 | Відстежуйте процес приготування через вікно духовки. |
9 | Коли продукти готові, вимкніть духовку й акуратно дістаньте деко за допомогою кухонних рукавичок. |
10 | Подайте готові продукти на стіл і насолоджуйтеся! |
Який режим вибрати для випічки в духовці?
Переважну більшість випічки краще готувати в режимі “Верх + низ” для електричних духовок або “Низ” для газових . Конвекцію варто вмикати в самому кінці, якщо хочеться отримати більш рум’яну скоринку. 4. У момент відправлення випічки в духовку вона вже має бути розігріта до температури, зазначеної в рецепті.
Як правильно увімкнути електричну духовку?
Увімкнення електричної духовки На панелі керування знайдіть регулятор інтенсивності нагріву і поверніть його за годинниковою стрілкою. Повертати ручку слід до потрібного положення – поділки, яка відповідає температурі, необхідній для приготування обраної страви.
Як перший раз використовувати електричну духовку?
Насамперед необхідно вийняти з нього всі деталі пакування та обладнання, промити м’якою серветкою, змоченою в мильному розчині, внутрішні поверхні, а потім прогріти духовку на високій температурі в режимі верхнього і нижнього підігріву протягом години.