Швидкий і смачний рецепт білкового омлету в мікрохвильовці

Білковий омлет – це прекрасний вибір для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і прагне до більш збалансованого харчування. Він є джерелом високоякісних білків і чудово підходить для сніданку або легкого обіду. І хоча традиційно омлет готують на плиті, з використанням сковороди, сьогодні ми розповімо вам, як приготувати білковий омлет у мікрохвильовці.

Готувати білковий омлет у мікрохвильовці дуже просто і швидко. Вам знадобляться тільки яйця, молоко (або вода), сіль, перець і будь-які додаткові інгредієнти на ваш смак: овочі, сир, зелень тощо. Приготування займає всього кілька хвилин, і ви отримаєте смачний і поживний сніданок без зайвих зусиль.

Основна ідея при приготуванні білкового омлету в мікрохвильовій печі полягає в тому, щоб змішати яйця, молоко (або воду) і приправи в чашці або мисці, а потім розігріти їх у мікрохвильовій печі до готовності. Важливо пам’ятати, що час приготування може відрізнятися залежно від потужності вашої мікрохвильовки, тому варто провести невеликий експеримент, щоб визначити оптимальний час для вас.

Як зробити білковий омлет у мікрохвильовці
ІнгредієнтиКількістьПримітки
Яйця2 штуки
Молоко2 столові ложкиМожна замінити водою
Сільза смаком
Перецьза смакомМожна використовувати чорний або червоний
Зеленьза смакомМожна використовувати петрушку або кріп
Сирза смакомМожна використовувати будь-який твердий сир
Овочіза бажаннямМожна додати помідори, шпинат або гриби
Оліядля змащуванняМожна використовувати вершкове масло або олію

Чим корисний білковий омлет?

У ньому містяться повноцінний білок і незамінні амінокислоти, вітаміни А, В і B6, D і Е, а також: калій, фосфор, залізо, мідь і кальцій. Особливою популярністю такий омлет користується у спортсменів і тих, хто дотримується дієти.

Як правильно збити яйця для омлету?

Виделкою або вінчиком добре перемішати білки та жовтки. Додати столову ложку води кімнатної температури й інтенсивно збити до повної однорідності. Якщо на поверхні з’явилися бульбашки, залишити суміш на 10 хвилин. Сковороду добре розігріти, додати вершкове масло та розтопити.

Чому омлет виходить не пишний?

Помилки під час приготування омлету Дотримуйтеся правильних пропорцій. У середньому на одне велике яйце припадає 2 столові ложки молока. Якщо покласти занадто багато яєць або молока (або навпаки), то пишний омлет у вас не вийде. Не збивайте яєчно-молочну суміш у блендері.