Рецепт салату з м’ясом криля: просто та смачно

Салат м’ясо криля є однією з найпопулярніших і найсмачніших страв на будь-якому святковому столі. Це проста і швидка страва, яку приготувати може кожен. Салат м’ясо криля вирізняється соковитим смаком і ароматом, а також яскравими кольорами, які привертають увагу гостей.

Для приготування салату м’ясо криля знадобиться кілька основних інгредієнтів: куряче філе, криль, майонез, яйця, свіжі огірки, зелень, сіль і спеції за смаком. Почати приготування слід з варіння курячого філе і яєць. Куряче філе потрібно відварити до готовності, а яйця – варити 10-12 хвилин. Після цього філе слід нарізати на дрібні шматочки, а яйця – на кубики. Огірки очистити від шкірки та нарізати півкільцями. Зелень дрібно нарізати.

Далі у велику миску слід викласти куряче філе, криль, яйця, огірки та зелень. Потім додати майонез, сіль і спеції за смаком. Усі інгредієнти ретельно перемішати, щоб вони рівномірно змішалися та просочилися соусом. Готовий салат м’ясо криля можна прикрасити зеленню або красиво подати на стіл як гарнір до основної страви.

Як зробити салат м’ясо криля
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
М’ясо криля200грам
Салат1штук
Помідори2штуки
Огірки1штука
Яйця3штуки
Майонез3столові ложки
Сільза смаком

Яке на смак м’ясо криля?

Смак м’яса криля злегка нагадує креветку, тільки набагато ніжніший і трохи солодший. За ці якості м’ясо криля цінується як кухарями, так і любителями. Воно є основним інгредієнтом салатів, найбільш улюблених гурманами.

Чим корисне м’ясо криля?

Незважаючи на те, що жиру в крилі небагато, в ньому містяться дуже цінні поліненасичені жирні кислоти Омега-3, Омега-6, арахідонова кислота. Такий склад жирних кислот дає змогу поліпшити холестериновий обмін, відрегулювати регенераційні процеси в організмі.

Що то що таке Кріль?

Кріль (від нідерл. kriel, дрібниця) – збірна назва дрібних морських планктонних ракоподібних (рачків) промислових розмірів (10-65 мм), що утворюють промислові скупчення в поверхневих шарах води помірних і високих широт океанів обох півкуль.