Рецепт льодяників півників: виготовлення домашніх льодяників у формі півників

Льодяники “півники” – це популярні ласощі, які можна приготувати в домашніх умовах. Ці яскраві й ароматні цукерки тішитимуть як дітей, так і дорослих. Головна перевага цього рецепта в тому, що ви самі можете обирати аромат і колір льодяників, додаючи до них різні екстракти та барвники.

Для приготування льодяників “півники” вам знадобляться всього кілька інгредієнтів: цукор, вода, кислота та ароматизатор. Ви також можете використовувати харчовий барвник для надання льодяникам яскравого кольору. Важливо зазначити, що приготування льодяників вимагає уваги і точного дотримання технології, тому дотримуйтесь інструкцій уважно.

Спочатку вам потрібно змішати цукор, воду та кислоту разом і нагріти цю суміш на плиті. Потім, коли цукор повністю розчиниться, ви можете додати ароматизатор і барвник за вашим смаком і бажанням. Після цього суміш потрібно остудити до кімнатної температури і налити її в спеціальні форми для льодяників. Через кілька годин льодяники будуть готові до вживання.

Рецепт як зробити льодяники півники
Інгредієнти:Кількість:
Цукор2 склянки
Мед1 столова ложка
Лимонний сік1 столова ложка
Вода1/2 склянки
Барвник харчовий (жовтий)за смаком
Олія рослиннадля змащування форм
Палички для льодяниківза кількістю форм
Пудра цукровадля посипання
Інструкція:
1. Приготувати форми для льодяників, змастивши їх олією рослинною.
2. У каструлі змішати цукор, мед, лимонний сік і воду.
3. Поставити каструлю на середній вогонь і довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.
4. Кип’ятити суміш, не перестаючи помішувати, до досягнення температури 150 градусів за Цельсієм (або до стану, коли крапля суміші, падаючи в холодну воду, утворює тверду кулю).
5. Зняти каструлю з вогню і дати суміші злегка охолонути.
6. Додати барвник харчовий за смаком і добре перемішати.
7. Заливати отриману масу в змащені форми, вставляти палички для льодяників і залишити до повного застигання.
8. Коли льодяники охолонуть і застигнуть, акуратно витягти їх із форм і посипати пудрою цукровою.
9. Готові льодяники півники можна упакувати в індивідуальні пакетики або баночки.

Що додати в льодяники що б не танули?

Щоб льодяники не танули, варіть до 155 градусів. Обов’язково зберігайте упаковуючи в пакет.

Чому домашні льодяники тануть?

У повітрі завжди є частинки води, що розчиняють верхній шар льодяника Ось через це льодяники і злипаються. Згадайте як були упаковані льодяники в старі часи.

Як зробити льодяники в ложці?

Льодяник мого дитинства.

  1. Взяти ложку, насипати в неї цукру.
  2. Налити трохи води (щоб вийшла густа маса).
  3. Піднести до конфорки (акуратно! …
  4. Почекати поки бульбашки осядуть і різко піднести під струмінь холодної води. …
  5. Приємного апетиту!