Простий рецепт профітролів з ніжним шоколадним кремом | Інструкція для початківців

Профітролі – це вишукана та смачна десертна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. А якщо до профітролі додати ніжний шоколадний крем, то задоволення від їхнього вживання подвоїться. У цій статті ми розповімо вам про те, як приготувати профітролі з шоколадним кремом своїми руками.

Основний інгредієнт для профітролів – це тісто шарлотка. Ви можете приготувати його з простих і доступних продуктів, таких як борошно, яйця, молоко і вершкове масло. Важливо правильно перемішати ці інгредієнти, щоб отримати однорідне та еластичне тісто.

Щойно тісто для профітролів буде готове, його потрібно розділити на невеликі порції та викласти на деко, попередньо вкрите пергаментним папером. Потім деко з тістовими кульками відправляють у духовку, де вони випікатимуться за певної температури і часу. Важливо стежити за процесом приготування, щоб профітролі не пересушилися або не обгоріли занадто сильно.

Поки профітролі остигають, можна приготувати шоколадний крем. Для цього знадобиться шоколад і вершки. Шоколад рекомендується взяти натуральний, з високим вмістом какао. Вершки потрібно підігріти до певної температури, а потім додати в них дрібно нарізаний шоколад. Перемішуючи суміш, дочекайтеся повного розчинення шоколаду, щоб отримати гладку й однорідну консистенцію крему.

Коли профітролі повністю охолонуть, їх можна начинити приготованим шоколадним кремом. Просто розріжте кожен профітроль навпіл і нанесіть на одну половинку щедру порцію крему. Потім накрийте другою половинкою і легко натисніть, щоб крем рівномірно розподілився по всьому профітролю.

Готові профітролі з шоколадним кремом прикрашають за вашим бажанням: можна посипати їх цукровою пудрою або прикрасити шоколадною глазур’ю. Отримана в результаті страва є не тільки апетитною і солодкою, а й вельми естетичною – ідеальною для святкового столу або просто для пригощання близьких і друзів у будь-яку пору року.

Як зробити профітролі з шоколадним кремом
КрокІнструкція
1У каструлі змішайте 1 склянку води, 100 г вершкового масла і дрібку солі. Доведіть до кипіння.
2Додайте 1 склянку борошна і швидко перемішайте, поки тісто не відірветься від стінок каструлі.
3Перекладіть тісто в миску й остудіть протягом 5 хвилин.
4Додайте 4 яйця по одному, ретельно збиваючи кожне до повного з’єднання з тістом.
5За допомогою кондитерського мішка або ложки викладіть тісто на деко, утворюючи профітролі.
6Випікайте профітролі в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
7Підготуйте шоколадний крем, змішавши 200 г темного шоколаду з 200 мл вершків і 2 столовими ложками цукру. Розігрійте до повного розплавлення шоколаду.
8Наповніть профітролі шоколадним кремом за допомогою спеціального шприца або розрізавши їх і додавши крем всередину.
9Подавайте профітролі з шоколадним кремом на стіл або зберігайте в холодильнику до вживання.

Ви їсте профітролі гарячими чи холодними?

Шоколад, який ви нагріваєте перед подачею, набагато приємніший, ніж той, у якому вже є охолоджений шоколад.

Чи можна розігріти профітролі?

6. Подача/свіжість: профітролі будуть найсмачнішими, якщо їх готувати якомога ближче до подачі, тому що хрусткі оболонки розм’якшуються протягом декількох годин. Далі: я роблю кульки, потім розігріваю в духовці 3-5 хвилин за температури 180C/350F, доки вони не стануть темно-золотистими і хрусткими.

Звідки беруться профітролі?

Профітролі датуються щонайменше 16 століттям. І хоча зараз профітролі вважаються класичною французькою випічкою, насправді вони виникли в Італії. Коли Катерина Медічі з Італії вийшла заміж за короля Франції Генріха II, королева обов’язково привела з собою своїх кухарів.