Простий рецепт домашнього печива: готуємо смачні солодощі за 30 хвилин

Домашнє печиво – це чудовий спосіб потішити себе та своїх близьких смачними й ароматними ласощами. Адже що може бути кращим за свіже, щойно спечене печиво, яке просто-таки тане в роті?

Зробити просте печиво по домашньому – це дуже просто. Для цього вам знадобляться всього кілька простих інгредієнтів, які, швидше за все, вже є у вас на кухні. Головне – слідувати рецепту і не забувати про любов, яку ви вкладаєте в кожне печиво.

Одним із найпростіших рецептів домашнього печива є рецепт класичного “здобного” печива. Для його приготування необхідно змішати борошно, цукор, вершкове масло, яйця та ванільний екстракт. Потім тісто потрібно вимісити, розкачати і вирізати печиво за допомогою формочок. Далі печиво ставиться в розігріту духовку і випікається до золотистого кольору. Після цього залишається тільки насолоджуватися смаком домашнього печива!

Як можна зробити просте печиво по домашньому
Інгредієнти:Кількість:
Борошно2 склянки
Цукор1 склянка
Масло200 г
Яйце2 шт
Сільщіпка
Ванільний цукор1 пакетик
Розпушувач1 чайна ложка
Покроковий рецепт:
1. Розм’якшити масло і збити його з цукром і ванільним цукром.
2. Додати яйця і добре збити.
3. Поступово додати борошно, сіль і розпушувач, замішуючи тісто.
4. Сформувати з тіста кульку і покласти її в холодильник на 1-2 години.
5. Розігріти духовку до 180 градусів.
6. Сформувати печиво з тіста, викласти на деко, вкрите пергаментним папером.
7. Випікати печиво в духовці близько 15-20 хвилин, поки воно не стане золотистим.
8. Остудити печиво на решітці перед подачею.

Як довго можна зберігати домашнє печиво?

Домашнє печиво рекомендується зберігати протягом 1-2 тижнів.

Чим змастити печиво?

Чим змастити випічку перед духовкою

  • Яйцем, трохи збитим виделкою. Або тільки білком/жовтком: при змазуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум’янішою і надає блиску.
  • Рослинною або вершковою олією.
  • Сметаною низької жирності.
  • Міцною заваркою з цукром.
  • Молоком.
  • Слабким сиропом.

Яким має бути печиво?

Печиво повинно мати приємний свіжий запах без гіркоти. Якщо печиво цукрове, то його колір може бути трохи темнішим, ніж у затяжного. Кожне печиво в упаковці повинно мати однаковий відтінок. Розламане печиво може містити в пачці до 1-2 штук, інакше такий товар вважається некондицією або браком.