Домашнє печиво – це чудовий спосіб потішити себе та своїх близьких смачними й ароматними ласощами. Адже що може бути кращим за свіже, щойно спечене печиво, яке просто-таки тане в роті?
Зробити просте печиво по домашньому – це дуже просто. Для цього вам знадобляться всього кілька простих інгредієнтів, які, швидше за все, вже є у вас на кухні. Головне – слідувати рецепту і не забувати про любов, яку ви вкладаєте в кожне печиво.
Одним із найпростіших рецептів домашнього печива є рецепт класичного “здобного” печива. Для його приготування необхідно змішати борошно, цукор, вершкове масло, яйця та ванільний екстракт. Потім тісто потрібно вимісити, розкачати і вирізати печиво за допомогою формочок. Далі печиво ставиться в розігріту духовку і випікається до золотистого кольору. Після цього залишається тільки насолоджуватися смаком домашнього печива!
Інгредієнти: | Кількість: |
---|---|
Борошно | 2 склянки |
Цукор | 1 склянка |
Масло | 200 г |
Яйце | 2 шт |
Сіль | щіпка |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Розпушувач | 1 чайна ложка |
Покроковий рецепт: | |
1. Розм’якшити масло і збити його з цукром і ванільним цукром. | |
2. Додати яйця і добре збити. | |
3. Поступово додати борошно, сіль і розпушувач, замішуючи тісто. | |
4. Сформувати з тіста кульку і покласти її в холодильник на 1-2 години. | |
5. Розігріти духовку до 180 градусів. | |
6. Сформувати печиво з тіста, викласти на деко, вкрите пергаментним папером. | |
7. Випікати печиво в духовці близько 15-20 хвилин, поки воно не стане золотистим. | |
8. Остудити печиво на решітці перед подачею. |
Як довго можна зберігати домашнє печиво?
Домашнє печиво рекомендується зберігати протягом 1-2 тижнів.
Чим змастити печиво?
Чим змастити випічку перед духовкою
- Яйцем, трохи збитим виделкою. Або тільки білком/жовтком: при змазуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум’янішою і надає блиску.
- Рослинною або вершковою олією.
- Сметаною низької жирності.
- Міцною заваркою з цукром.
- Молоком.
- Слабким сиропом.
Яким має бути печиво?
Печиво повинно мати приємний свіжий запах без гіркоти. Якщо печиво цукрове, то його колір може бути трохи темнішим, ніж у затяжного. Кожне печиво в упаковці повинно мати однаковий відтінок. Розламане печиво може містити в пачці до 1-2 штук, інакше такий товар вважається некондицією або браком.