Приготування дикого кабана – це справжнє мистецтво, яке вимагає певних навичок і знань. Кабан є одним із найпопулярніших видів дичини, яку можна приготувати смачно та соковито. У цій статті ми розповімо вам про те, як правильно приготувати кабана, щоб він виявився ніжним, соковитим і ароматним.
Першим кроком при приготуванні кабана є вибір якісного м’яса. Найкраще використовувати молодого кабана, який має більш ніжне м’ясо. Відмінним варіантом є кабан, якого вдалося вбити на самому початку осені, коли він ще не встиг набрати зайвої ваги.
Для того щоб приготувати кабана, вам знадобляться певні інгредієнти та прянощі. Один із найпопулярніших способів готування – це запікання або тушкування кабана. Під час запікання кабана важливо дотримуватися певних пропорцій і температури, щоб м’ясо залишилося соковитим і м’яким.
Інгредієнти | Кількість | Одиниця виміру |
---|---|---|
Кабан дикий | 1 | штука |
Сіль | за смаком | грам |
Перець | за смаком | грам |
Часник | 5-6 зубчиків | штуки |
Цибуля | 1 велика головка | штука |
Морква | 2-3 штуки | штуки |
Петрушка корінь | 1 корінь | штука |
Лавровий лист | 2-3 листки | штуки |
Картопля | 5-6 штук | штуки |
Олія рослинна | за смаком | грам |
Вода | за смаком | мілілітри |
Як правильно замочити м’ясо дикого кабана?
У домашніх умовах для позбавлення від неприємного запаху м’ясо дикого кабана вимочують у слабкому 2-відсотковому розчині оцту або лимонного соку протягом декількох годин, або для цих же цілей використовують молочну сироватку, в якій м’ясо має перебувати протягом доби. Збережена копія
Навіщо вимочувати м’ясо кабана?
Навіщо вимочують м’ясо Тривале перебування з водою видаляє кров і гематоми. М’ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3 години. Кабанів-самців вимочують під час гону, а також якщо треба усунути особливий присмак сікача.
Скільки за часом потрібно варити м’ясо кабана?
Воду в каструлі ставимо на вогонь 2\3 об’єму. Коли вода закипить, кладемо м’ясо на 2 години на середній вогонь і не забуваємо знімати піну.