Чи можна заварювати багно як чай і пити: корисні властивості та рецепти

Багно – одна з найпопулярніших народних лікарських рослин, яку здавна використовують у народній медицині для профілактики та лікування різних захворювань. Це чагарник сімейства губоцвітих, який росте в лісах, на болотах і в сирих місцях по всій Європі та Азії.

Одним із способів використання багна є його заварювання у вигляді чаю. Багно має безліч корисних властивостей, зокрема протизапальні, жовчогінні, заспокійливі та загальнозміцнювальні. Саме тому його часто рекомендують пити в разі застудних захворювань, травних розладів і нервових розладів.

Заварювати багно можна як зі свіжого, так і з сухого листя та квіток рослини. Для приготування чаю достатньо залити одну чайну ложку сировини 200 мл окропу і залишити настоюватися протягом 10-15 хвилин. Потім чай потрібно процідити і можна приступати до вживання.

Питання:Чи можна заварювати багно як чай і пити?
Відповідь:Так, можна.

Чи можна пити чай із багна?

Траву багна у вигляді відварів рекомендують пити в разі болю в шлунку, здуття живота, сечі та жовчнокам’яної хвороби. У давнину траву багна використовували для профілактики епідемій холери.

Як правильно заварювати багно?

Близько 10 г (2 столові ложки) багна болотного пагонів поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою, нагрівають на киплячій водяній бані за періодичного помішування протягом 15 хвилин, охолоджують за кімнатної температури протягом 45 хвилин, проціджують, …

Як пити настій багна?

Як приймати, курс прийому і дозування Об’єм отриманого настою доводять перевареною водою до 200 мл. Приймають всередину в теплому вигляді по 1/3 – 1/4 склянки 2-3 рази на день. Курс лікування – 2 тижні. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.