З чого роблять їстівний віск

Як первинну воскову сировину використовують: обрізки воску, що утворюються під час роботи з бджолиними сім'ями на пасіці; вибраковані з різних причин стільники; забрус (кришечки, що зрізаються з стільників перед відкачуванням меду);

Чи можна їсти бджолиний віск із медом?

Стільники служать природною упаковкою для меду, яку можна вживати разом з нимпри цьому отримувати додаткові вітаміни. У шлунку та кишечнику віск діє як адсорбент, пов'язуючи токсичні речовини та виводячи їх з організму. Щоб з'їсти стільники, їх потрібно дуже довго жувати або їсти з чорним хлібом.

Чи можна ковтати бджолиний віск?

Можна, можливо. Це не смертельно, але й користі від цього не буде. Незрозуміло тільки, навіщо це робити. Хіба що при розгризанні меду в стільниках неминуче частинки воску потраплять у шлунок.