З чого почати робити коньяк: основні інгредієнти та процес виробництва

Коньяк – це алкогольний напій, який відомий своїм багатим ароматом і благородним смаком. Він виробляється шляхом тривалого витримування виноградного спирту в дубових бочках. Але щоб отримати справжній коньяк, необхідно пройти через кілька етапів виробництва, починаючи з вибору правильної сировини.

Головним інгредієнтом для виготовлення коньяку є виноград. Саме з нього виходить виноградний спирт, який є основою для коньяку. Для виробництва коньяку використовують різні сорти винограду, такі як Угні Блан, Фоль Блан та інші. Кожен сорт має свої особливості, що впливають на смак і аромат коньяку.

Після збору винограду він проходить процес ферментації, під час якого сахари перетворюються на спирт. Потім отриманий виноградний спирт піддається дистиляції, щоб позбутися зайвих домішок. Для коньяку дистиляцію проводять двічі, щоб отримати чистіший і якісніший спирт.

СкладоваІз чого робити коньяк
ВиноградВирощування та збір стиглого винограду
ФерментаціяПроцес переходу цукру у винограді в спирт під впливом дріжджів
ДистиляціяПерегонка отриманого виноградного сусла для отримання високоалкогольного продукту
ВитримкаЗберігання отриманого спирту в дубових бочках для надання коньяку характеристичного смаку та аромату
РозведенняЗа необхідності, розведення коньяку до потрібної міцності питною водою
ФільтраціяОчищення коньяку від твердих частинок і осаду перед розливом у пляшки

За своєю суттю цей напій буде настоянкою, до якої входять різні інгредієнти. Використовується для основи коньяку будь-який несмачний алкоголь. Це може бути зерновий або цукровий дистилят (самогон) або ректифікат. Ректифікатами є горілка, а також чистий етиловий спирт.

Що входить до складу коньяку?

До складу коньяку входять спирти, органічні кислоти, етилові ефіри, вода і зола . калорійність – близько 240 Ккал на 100 г; вуглеводи – 1,6 г; цукор – 1,5 г.

Як роблять справжній коньяк?

Щоб отримати коньячні спирти (о-де-ві), вино переганяється двічі на мідних кубах-аламбіках. Після перегонки спирти поміщаються в бочки з французького дуба (найчастіше – вирощеного в лісах Лімузена або Тронсе). Процес, що слідує за цим, займає кілька років, а іноді – десятиліть.

Як робиться коньяк із чого?

Коньяк – це алкогольний напій з характерним букетом і смаком, приготований з коньячного спирту, отриманого фракціонованою дистиляцією спеціальних коньячних виноматеріалів і витриманого в контакті з деревиною дуба не менше трьох років.