Як зварити смачний і ніжний телячий язик: найкращі рецепти та секрети приготування

Телячий язик – це один із найніжніших і найсмачніших м’ясних виробів, який може стати справжньою окрасою святкового столу. Однак, багато людей уникають його готувати, вважаючи цей процес занадто складним і трудомістким. У цій статті ми розповімо вам про те, як правильно зварити телячий язик, щоб він вийшов ніжним, соковитим і повним смаку.

Першим кроком перед приготуванням телячого язика необхідно його добре промити під холодною водою, щоб видалити всі сторонні домішки та бруд. Потім язик слід помістити в каструлю, додати воду так, щоб вона покрила його повністю, і поставити на вогонь. Коли вода закипить, необхідно видалити піну і знизити вогонь до мінімуму.

Важливим етапом під час варіння телячого язика є додавання спецій та овочів. Рекомендується використовувати цибулю, моркву, петрушку, часник, лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Ці інгредієнти надають язику особливого аромату і смаку. Вони мають бути додані в каструлю за 10-15 хвилин до готовності язика.

Як зварити правильно язик телячий язик
Інгредієнти КількістьОдиниці виміру
Телячий язик1шт
Цибуля1шт
Морква1шт
Перець горошком5шт
Лавровий лист2шт
Сільза смаком
Перець чорний меленийза смаком
Кріпза смаком
Петрушказа смаком
Часникза смаком
Лимонза смаком
Майонезза смаком

Скільки варитися яловичий Язик?

Час варіння залежить від розміру язика. Так, невеликий телячий приготується приблизно за 2 години. Субпродукт вагою кілограм-півтора відварюється приблизно 3 години, а двокілограмовий – у середньому 3½ години . Щоб переконатися, що страва готова, достатньо просто проткнути кінчик язика виделкою.

Скільки солі треба щоб зварити яловичий язик?

Оптимальна кількість солі – повна чайна ложка на кілограм м’яса . Якщо ви вибрали свинячий язик, то час варіння скорочується, оскільки продукт менший за розміром. Однак потрібно злити перший бульйон після закипання, а потім наповнити каструлю чистою водою.

Скільки тримати яловичий язик у холодній воді?

Яловичий язик дуже ретельно промиваємо. Заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. Після замочування язик ще раз ретельно промиваємо.