Сулугуні – це традиційний грузинський сир, який вирізняється ніжною консистенцією та приємним молочним смаком. Зазвичай цей сир готують із коров’ячого або овечого молока, проте його можна приготувати і з кефіру. Це чудова альтернатива для тих, хто не має доступу до свіжого молока або просто хоче спробувати незвичайний варіант приготування сиру.
Для приготування сулугуні з кефіру вам знадобляться такі інгредієнти: кефір, сіль, лимонний сік і вода. Важливо зазначити, що лимонний сік не тільки додасть сиру характерного смаку, а й допоможе згорнути білки в кефірі, що необхідно для приготування сиру.
Процес приготування сулугуні з кефіру досить простий. Спочатку потрібно змішати кефір із водою і додати сіль за смаком. Потім в отриману суміш додати лимонний сік і акуратно перемішати. Після цього суміш потрібно поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, доти, доки вона не почне згортатися. Коли сир почне відділятися від сироватки, його потрібно акуратно злити на марлю й остудити.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кефір | 1 літр |
Сіль | 1 чайна ложка |
Оцет | 2 столові ложки |
Вода | 1 літр |
Посуд | 1 каструля |
Тканина | 1 шт. |
Рушник | 1 шт. |
Ніж | 1 шт. |
Терка | 1 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Зелень | за смаком |
Як приготувати сирий кефір?
Рецепт на кефірі У банку покладіть ½ ч. л. кефірних зерен. Додайте пінту молока, залишивши близько 2 см вільного простору для висоти, якщо ви використовуєте банку з кришкою, що замикається, або щонайменше 5 см для банки з тканинною кришкою. Залиште на столі на 18-24 години для бродіння. Коли молоко загусне, воно перетвориться на кефір.
Чи можна приготувати кефір із магазинного кефіру?
Відповідь так, і ні. Якщо ви хочете приготувати молочний кефір із готового кефіру, купленого в магазині або придбаного в друга, то у вас може вийти успіх один, два, три або навіть чотири рази. Також можливо, що у вас взагалі не вийде вдала партія кисломолочного кефіру.
Чи можна приготувати кефір без зерен?
You can't make kefir without kefir grains . “Зерна” насправді є бактеріями і дріжджами, схожими на крихітні суцвіття цвітної капусти, пов’язані разом у матриці полісахариду кефірану. Якщо ви знаєте когось, хто вже робить кефір, запитайте, чи можна вам трохи – пів чайної ложки буде достатньо, щоб приготувати його самостійно.