Як зробити з кефіру сулугуні: рецепти та поради

Сулугуні – це традиційний грузинський сир, який вирізняється ніжною консистенцією та приємним молочним смаком. Зазвичай цей сир готують із коров’ячого або овечого молока, проте його можна приготувати і з кефіру. Це чудова альтернатива для тих, хто не має доступу до свіжого молока або просто хоче спробувати незвичайний варіант приготування сиру.

Для приготування сулугуні з кефіру вам знадобляться такі інгредієнти: кефір, сіль, лимонний сік і вода. Важливо зазначити, що лимонний сік не тільки додасть сиру характерного смаку, а й допоможе згорнути білки в кефірі, що необхідно для приготування сиру.

Процес приготування сулугуні з кефіру досить простий. Спочатку потрібно змішати кефір із водою і додати сіль за смаком. Потім в отриману суміш додати лимонний сік і акуратно перемішати. Після цього суміш потрібно поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, доти, доки вона не почне згортатися. Коли сир почне відділятися від сироватки, його потрібно акуратно злити на марлю й остудити.

Як зробити з кефіру сулугуні
ІнгредієнтиКількість
Кефір1 літр
Сіль1 чайна ложка
Оцет2 столові ложки
Вода1 літр
Посуд1 каструля
Тканина1 шт.
Рушник1 шт.
Ніж1 шт.
Терка1 шт.
Цибуля1 шт.
Зеленьза смаком

Як приготувати сирий кефір?

Рецепт на кефірі У банку покладіть ½ ч. л. кефірних зерен. Додайте пінту молока, залишивши близько 2 см вільного простору для висоти, якщо ви використовуєте банку з кришкою, що замикається, або щонайменше 5 см для банки з тканинною кришкою. Залиште на столі на 18-24 години для бродіння. Коли молоко загусне, воно перетвориться на кефір.

Чи можна приготувати кефір із магазинного кефіру?

Відповідь так, і ні. Якщо ви хочете приготувати молочний кефір із готового кефіру, купленого в магазині або придбаного в друга, то у вас може вийти успіх один, два, три або навіть чотири рази. Також можливо, що у вас взагалі не вийде вдала партія кисломолочного кефіру.

Чи можна приготувати кефір без зерен?

You can't make kefir without kefir grains . “Зерна” насправді є бактеріями і дріжджами, схожими на крихітні суцвіття цвітної капусти, пов’язані разом у матриці полісахариду кефірану. Якщо ви знаєте когось, хто вже робить кефір, запитайте, чи можна вам трохи – пів чайної ложки буде достатньо, щоб приготувати його самостійно.