Як зробити яблучне повидло густим: прості поради та рецепти

Яблучне повидло – це смачна та корисна закуска, яка може використовуватися в різних стравах. Однак, іноді буває, що повидло виходить занадто рідким і незручним у використанні. У цій статті ми розповімо вам, як зробити яблучне повидло густим і консистентним.

Приготування густого яблучного повидла вимагає декількох додаткових кроків та інгредієнтів. По-перше, вам знадобиться вибрати правильні сорти яблук. Найкраще підійдуть пізні сорти яблук, такі як антонівка або семеринка. Вони мають більш щільну структуру і містять більше пектину – речовини, яка додасть повидлу потрібної консистенції.

Для приготування густого повидла також необхідно додати трохи пектину або желатину. Пектин можна придбати в спеціалізованих магазинах або використовувати вже готові суміші для згущувача. Желатин слід попередньо розвести в холодній воді та додати в яблучне пюре перед тим, як почати варити повидло.

ІнгредієнтиКількість
Яблука2 кг
Цукор500 г
Вода1 л
Лимонний сік1 столова ложка
Корицяза смаком
Ванільза смаком

Чим корисне повидло яблучне?

Прослухати це повідомленняПризупинитиНаявність клітковини в складі повидла даного виду обумовлює такі процеси, що відбуваються в нашому організмі, як оптимізація травлення, очищення кишківника. Крім того, яблучне повидло дуже часто включають як продукт у дієту, оскільки в ньому практично не міститься жирних речовин.

Чи потрібно знімати шкірку з яблук для повидла?

Прослухати це повідомленняПризупинитиЩоб загустити повидло, в нього додають агар-агар або пектин чи уварюють до потрібної густоти у відкритій каструлі. Чи потрібно чистити від шкірки яблука в повидло? Щоб повидло вийшло густим, очищати яблука від шкірки не потрібно. У ній міститься багато пектину.

Як визначити що повидло готове?

Прослухати це повідомленняПризупинитиЩоб перевірити, чи готове повидло, потрібно провести ложкою по дну каструлі. Якщо воно готове, доріжка, що утворилася, заповнюється повільно.