Як зробити вино з молдавського винограду: докладна інструкція

Молдова славиться своїм виноградом і вином уже протягом багатьох століть. Ця невелика країна на сході Європи відома своїми родючими ґрунтами, сприятливим кліматом і унікальними сортами винограду. Виноробство в Молдові вважається однією з найважливіших галузей сільського господарства і є невід’ємною частиною національної культури.

Для приготування вина з винограду Молдови потрібно вибрати правильний сорт винограду. У Молдові вирощують понад 30 сортів винограду, кожен з яких має свої особливості та унікальний смак. Один із найпопулярніших сортів – Кодри. Цей сорт вирізняється солодкуватим смаком і ароматом, ідеально підходить для приготування червоного вина. Для білого вина можна використовувати сорт Аліготе, який має легкий і свіжий смак.

Після вибору сорту винограду необхідно зібрати його найбільш стиглим. Ідеальний час для збору винограду – початок осені, коли ягоди досягають оптимальної солодкості та кислотності. Виноград збирають у спеціальні кошики або ящики, щоб зберегти його цілісність і запобігти пошкодженню ягід.

Як зробити вино з винограду Молдови
КрокОпис
1Зібрати стиглий виноград із Молдови
2Відокремити ягоди від виноградних грон
3Перемістити ягоди у великий бочонок
4Розім’яти ягоди ногами або за допомогою дробарки
5Додати дріжджі для початку процесу бродіння
6Залишити ягоди для бродіння протягом 1-2 тижнів
7Процідити отриману рідину через марлю
8Перелити рідину в скляні пляшки
9Щільно закрити пляшки корками
10Зберігати пляшки в прохолодному і темному місці протягом декількох місяців
11Готово! Насолоджуйтеся вином із винограду Молдови

Яке вино роблять із винограду Молдова?

Скільки потрібно цукру на 1 л вина?

Чи потрібно мити виноград перед тим як робити вино?