Як зробити майонез у домашніх умовах: покроковий рецепт

Маяонез – це один із найпопулярніших соусів, який широко використовується в кулінарії. Він вирізняється ніжним смаком, кремовою текстурою та універсальністю. Домашній маяонез набагато смачніший і корисніший, ніж покупний, оскільки ви знаєте всі інгредієнти, які додаються до його складу. У цій статті ми розповімо, як зробити маяонез у домашніх умовах, щоб вам було зручно і просто приготувати його самостійно.

Основними компонентами маяонезу є яйця, олія та оцет або лимонний сік. Для приготування домашнього маяонезу вам знадобляться свіжі яйця, рослинна олія (можна використати соняшникову або оливкову), оцет або лимонний сік, сіль і перець за смаком. Важливо пам’ятати, що використання свіжих інгредієнтів є запорукою успішного приготування маяонезу.

Спосіб приготування маяонезу досить простий. Спочатку потрібно розбити яйця в миску та збити їх за допомогою вінчика або міксера. Поступово додавайте рослинну олію тонкою цівкою, продовжуючи збивати яйця до отримання кремової консистенції. Потім додайте оцет або лимонний сік для надання соусу кислотності та смаку. Після цього посоліть і поперчіть маяонез за смаком. Готовий соус можна зберігати в холодильнику кілька днів.

ІнгредієнтиКількість
Яйця2 штуки
Рослинна олія1 склянка
Гірчиця1 чайна ложка
Сільза смаком
Цукорза смаком
Оцет1 столова ложка

Як зробити простий майонез у домашніх умовах?

Молоко, рафіновану соняшникову та оливкову олію збивають блендером, у процесі туди додають сіль, лимонний сік, гірчицю, цукор, і домашній майонез готовий. І, до речі, це буде низькокалорійний майонез. Вегетаріанський майонез – це теж майонез без яєць.

Як зробити домашній майонез з одного яйця?

Для приготування хвилинного майонезу потрібно: 1 яйце кімнатної температури 200 мл рослинної олії, рекомендуємо маслинову олію з м’яким смаком та ароматом, але можна взяти і рафіновану соняшникову, сік приблизно половини середнього лимона, не додавайте його одразу, почніть із половини вказаної кількості.

Чого роблять майонез?

mayonnaise) – соус, приготований із рослинної олії, яєчного жовтка, гірчиці, оцту (або лимонного соку), солі та цукру.