Хурма – популярний плід у багатьох країнах, зокрема і в Росії. Вона вирізняється особливим смаком і ароматом, але тільки в тому разі, якщо дозріла повністю. Якщо спробувати незрілу хурму, то можна зіткнутися з неприємним гіркуватим смаком, який може зіпсувати всю радість від її вживання.
Але що робити, якщо ви купили незрілу хурму і не хочете чекати, поки вона дозріє? Існує кілька способів, які допоможуть вам швидко зробити плід їстівним і приємним на смак.
По-перше, ви можете спробувати прискорити процес дозрівання хурми. Для цього потрібно покласти плід у паперовий пакет разом із яблуком або бананом. Фрукти виділяють етилен – газ, який сприяє дозріванню. Через кілька днів хурма має стати м’якою і солодкою.
Номер | Проблема | Рішення |
---|---|---|
1 | Хурма незріла | Дочекатися природного дозрівання |
2 | Хурма тверда | Зберігати в теплому місці до дозрівання |
3 | Хурма з кислим смаком | Залишити на сонці для додаткового дозрівання |
Що робити якщо хурма не дозріла?
Є кілька способів допомогти хурмі “дозріти” Протягом 10 годин потримайте хурму в теплій (30-40 градусів) воді – таніни, а отже, і терпкий смак зникнуть. Швидшому дозріванню сприяє ще один спосіб – наколіть тверді плоди голкою, змоченою в спирті. В’язку хурму можна заморозити.
Чи можна використовувати незрілу хурму?
Незрілу хурму швидко викидають. Незрілі плоди сповнені танінів, які надають їм сильної терпкості, яку найкраще описати як суху, крейдяну і дуже кислу. Простіше кажучи, незріла хурма неїстівна. Стигла хурма, навпаки, має солодкий і м’який смак.
Як дозрівати хурму штучно?
Коли вони повністю дозріють, вони дійсно стануть одним із найкращих подарунків осені. Щоб прискорити процес, ви можете спробувати покласти хурму в закритий паперовий пакет із бананами або яблуками, які виділяють газ етилен і допоможуть хурмі швидше дозріти.