Як зробити хурму зрілою швидко: поради та рекомендації

Хурма – популярний плід у багатьох країнах, зокрема і в Росії. Вона вирізняється особливим смаком і ароматом, але тільки в тому разі, якщо дозріла повністю. Якщо спробувати незрілу хурму, то можна зіткнутися з неприємним гіркуватим смаком, який може зіпсувати всю радість від її вживання.

Але що робити, якщо ви купили незрілу хурму і не хочете чекати, поки вона дозріє? Існує кілька способів, які допоможуть вам швидко зробити плід їстівним і приємним на смак.

По-перше, ви можете спробувати прискорити процес дозрівання хурми. Для цього потрібно покласти плід у паперовий пакет разом із яблуком або бананом. Фрукти виділяють етилен – газ, який сприяє дозріванню. Через кілька днів хурма має стати м’якою і солодкою.

Хурма незріла що робити
Номер ПроблемаРішення
1Хурма незрілаДочекатися природного дозрівання
2Хурма твердаЗберігати в теплому місці до дозрівання
3Хурма з кислим смакомЗалишити на сонці для додаткового дозрівання

Що робити якщо хурма не дозріла?

Є кілька способів допомогти хурмі “дозріти” Протягом 10 годин потримайте хурму в теплій (30-40 градусів) воді – таніни, а отже, і терпкий смак зникнуть. Швидшому дозріванню сприяє ще один спосіб – наколіть тверді плоди голкою, змоченою в спирті. В’язку хурму можна заморозити.

Чи можна використовувати незрілу хурму?

Незрілу хурму швидко викидають. Незрілі плоди сповнені танінів, які надають їм сильної терпкості, яку найкраще описати як суху, крейдяну і дуже кислу. Простіше кажучи, незріла хурма неїстівна. Стигла хурма, навпаки, має солодкий і м’який смак.

Як дозрівати хурму штучно?

Коли вони повністю дозріють, вони дійсно стануть одним із найкращих подарунків осені. Щоб прискорити процес, ви можете спробувати покласти хурму в закритий паперовий пакет із бананами або яблуками, які виділяють газ етилен і допоможуть хурмі швидше дозріти.