Горіхокол – це простий і зручний пристрій, який дає змогу легко і швидко відкрити горіхи без особливих зусиль. За допомогою горіхоколу можна впоратися з найтвердішими і найтугішими горіхами, зберігаючи при цьому їхню цілісність.
Для виготовлення горіхокола вам знадобляться деякі матеріали та інструменти. Насамперед, вам знадобиться шматок товстої сталі або заліза, з якого буде виготовлений сам горіхокол. Також вам знадобляться молоток, ножиці для металу, наждачний папір і клей.
Першим кроком у виготовленні горіхоколу буде створення його основи. Візьміть шматок сталі або заліза і відріжте від нього прямокутник потрібного розміру. Потім за допомогою наждачного паперу відшліфуйте його краї, щоб вони були гладкими і не травмували вас під час використання горіхокола.
Матеріали: | Інструменти: |
---|---|
Дерев’яний брусок | Дриль |
Сталева труба | Великий молоток |
Болти та гайки | Пила |
Гумовий молоток | Ніж |
Шматок шкіри | Ручна стамеска |
Як подрібнити шкаралупу волоського горіха в домашніх умовах?
– Шкаралупу спалити у звичайній каструлі: подрібніть сировину до стану крихти й відправте на вогонь у будь-якому посуді. – Під час спалювання утворюватиметься дим, у цей момент потрібно починати активно перемішувати вміст, що вже мало нагадує горіхову шкаралупу, протягом 15 хв.
Які є горіхоколи?
Побутові горіхоколи бувають: у вигляді щипців – розколюють шкаралупу стисненням горіха двома елементами, що давлять, конусні – горіх розколюється в конусній чашечці, водночас ядро залишається цілим і неушкодженим, гвинтовий – працює за принципом преса, дає змогу збільшувати навантаження поступово, до ступеня розколу горіха.
Чи можна блендером подрібнити волоські горіхи?
Блендер Пристрій легко впорається із завданням. Просто покладіть ядра в чашу і увімкніть прилад на середній швидкості. Буквально за кілька секунд горіхи перетворяться на дрібну крихту.