Як зробити горіхокол своїми руками: детальна інструкція

Горіхокол – це простий і зручний пристрій, який дає змогу легко і швидко відкрити горіхи без особливих зусиль. За допомогою горіхоколу можна впоратися з найтвердішими і найтугішими горіхами, зберігаючи при цьому їхню цілісність.

Для виготовлення горіхокола вам знадобляться деякі матеріали та інструменти. Насамперед, вам знадобиться шматок товстої сталі або заліза, з якого буде виготовлений сам горіхокол. Також вам знадобляться молоток, ножиці для металу, наждачний папір і клей.

Першим кроком у виготовленні горіхоколу буде створення його основи. Візьміть шматок сталі або заліза і відріжте від нього прямокутник потрібного розміру. Потім за допомогою наждачного паперу відшліфуйте його краї, щоб вони були гладкими і не травмували вас під час використання горіхокола.

Як зробити горіхокол
Матеріали:Інструменти:
Дерев’яний брусокДриль
Сталева трубаВеликий молоток
Болти та гайкиПила
Гумовий молотокНіж
Шматок шкіриРучна стамеска

Як подрібнити шкаралупу волоського горіха в домашніх умовах?

– Шкаралупу спалити у звичайній каструлі: подрібніть сировину до стану крихти й відправте на вогонь у будь-якому посуді. – Під час спалювання утворюватиметься дим, у цей момент потрібно починати активно перемішувати вміст, що вже мало нагадує горіхову шкаралупу, протягом 15 хв.

Які є горіхоколи?

Побутові горіхоколи бувають: у вигляді щипців – розколюють шкаралупу стисненням горіха двома елементами, що давлять, конусні – горіх розколюється в конусній чашечці, водночас ядро залишається цілим і неушкодженим, гвинтовий – працює за принципом преса, дає змогу збільшувати навантаження поступово, до ступеня розколу горіха.

Чи можна блендером подрібнити волоські горіхи?

Блендер Пристрій легко впорається із завданням. Просто покладіть ядра в чашу і увімкніть прилад на середній швидкості. Буквально за кілька секунд горіхи перетворяться на дрібну крихту.