Гофре – це вишукані й ароматні ласощі, які можна приготувати просто у себе вдома. Але що робити, якщо у вас немає спеціальної гофре-плойки? Не впадайте у відчай, адже є кілька способів приготування гофре без використання цього приладу. У цій статті ми розповімо вам про найпопулярніші та найпростіші методи приготування гофре без плойки.
Перший спосіб – використання звичайної сковороди. Для цього вам знадобляться яйця, борошно, цукор, молоко, сіль і олія. Спочатку змішайте яйця з цукром і сіллю, потім додайте борошно і молоко. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Розжарте сковороду, змастіть її маслом і починайте випікати гофре. Пам’ятайте, що потрібно розігріти сковорідку досить сильно, щоб гофре вийшли хрусткими і золотистими.
Другий спосіб – використання вафельниці. Вафельниця – це, по суті, той самий прилад, що і гофре-плойка, але з іншими формами. Для приготування гофре у вафельниці вам знадобляться ті самі інгредієнти, що і для першого способу. Приготування гофре у вафельниці не відрізняється від приготування гофре на сковорідці, але результат буде більш рівним і акуратним.
Третій спосіб – використання гриля. Якщо у вас є гриль, то ви можете приготувати гофре просто на ньому. Для цього вам знадобляться ті самі інгредієнти, що й для першого способу. Розігрійте гриль, змастіть його маслом і викладіть на нього тісто для гофре. Зачекайте кілька хвилин, поки гофре підрум’яниться і стане хрустким. Готові гофре можна подавати з медом, сиропом або свіжими ягодами.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль і розпушувач. |
2 | Додайте яйця, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. |
3 | Влийте молоко і акуратно перемішайте до отримання однорідного тіста. |
4 | Увімкніть гофре-апарат і дочекайтеся, поки він розігріється. |
5 | Нанесіть трохи тіста на кожну форму гофре-апарата. |
6 | Закрийте гофре-апарат і готуйте гофри протягом 3-5 хвилин, поки не набудуть золотистого кольору. |
7 | Акуратно витягніть готові гофри з апарата й охолодіть їх на решітці. |
8 | Повторіть процес із рештою тіста, поки не приготуєте всі гофри. |
9 | Подавайте готові гофри з улюбленими начинками і добавками. |
Як правильно зробити об’єм біля коріння?
Щоб зробити прикореневий об’єм, достатньо відокремити кілька пасом на верхівці, по черзі начесати їх від середини до коріння в 3-4 прийоми (можна додатково притискати плойкою), прикрити гладкими пасмами і зафіксувати лаком.
Як зробити об’єм біля коріння за допомогою фена?
Створюємо прикореневий об’єм
- Розчешіть локони гребінцем із рідкими зубцями.
- Щоб волосся не заплуталося, просушіть його по всій довжині.
- Опустіть голову вниз, просушіть пасма біля коріння, додатково створюйте об’єм щіткою або пальцями.
- Закріпіть отриману зачіску лаком.
Як домогтися об’єму біля коріння на довгому волоссі?
зробіть начісування “під прикриттям” – за допомогою гребінця начешіть кілька нижніх пасом у зоні верхівки (від середини довжини до коріння), потім акуратно розчешіть верхній шар волосся – так ви створите ілюзію об’єму, а начісування видно не буде; завивка – це оптимальний спосіб зробити довге тонке волосся більш об’ємним.