Як зробити бортики з пісочного тіста: прості та смачні рецепти

Бортики з пісочного тіста – це чудовий спосіб прикрасити та надати індивідуальності своїм випічкам. Вони додають не тільки візуальну привабливість, а й текстуру, роблячи десерти ще більш апетитними. У цій статті ми розповімо вам, як зробити бортики з пісочного тіста і використовувати їх для створення прекрасних і смачних кондитерських виробів.

Першим кроком у створенні бортиків із пісочного тіста є підготовка самого тіста. Ви можете використовувати готове пісочне тісто з магазину або приготувати його самостійно. Для приготування пісочного тіста вам знадобляться борошно, цукор, вершкове масло і яйця. Змішайте ці інгредієнти разом до отримання однорідного тіста.

Потім потрібно розкачати тісто в тонкий шар, приблизно 3-5 мм. Ви можете використовувати просту дерев’яну або пластикову лопатку для поділу тіста на смуги потрібної ширини. Потім оберніть смужки тіста навколо форми, щоб створити бортики. Переконайтеся, що тісто щільно прилягає до форми, щоб воно не опустилося під час випічки.

Як зробити бортики з пісочного тіста
КрокОпис
1Приготувати пісочне тісто, змішавши борошно, цукор і сіль.
2Додати холодне масло і ванільний екстракт у пісочне тісто.
3Ретельно вимішати тісто до отримання однорідної маси.
4Розділити тісто на кілька частин і скачати їх у кульки.
5Розігріти духовку до 180 градусів.
6Розмістити кульки тіста на деку, залишаючи між ними невеликі проміжки.
7За допомогою вилочки натиснути на кульки, щоб отримати форму бортиків.
8Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 15-20 хвилин, поки бортики не стануть золотистими.
9Остудити бортики перед використанням.

Чи потрібно додавати в пісочне тісто розпушувач?

Також необхідно додати розпушувач, оскільки клейковина в борошні буде більш розвинена і вироби будуть твердими. Цукор. Цукор надає виробам твердості та хрусткості. Для того, щоб вироби були ніжнішими, потрібно замість цукру використовувати цукрову пудру.

У чому секрет пісочного тіста?

Усе просто – вироби з цього виду тіста виходять розсипчастими, весь секрет криється в складі. До нього входить велика кількість олії та цукру і повністю відсутня вода. З таким тістом приємно працювати, воно виходить дуже пластичним, легко розкочується і не ламається.

Яке борошно підходить для пісочного тіста?

Найчастіше вказується, що слід використовувати борошно типу 00 . У такому борошні високий відсоток протеїнів (білка) – глютеніну та гліадину – 12,5 %. Саме їхній вміст визначає якість тіста: глютенін надає йому еластичності, а гліадин – пружності.