Подагра – це хронічне захворювання, яке характеризується підвищеним вмістом сечової кислоти в крові та відкладенням її солей у суглобах. Одним із найнеприємніших проявів цього захворювання є пухлина суглобів, що спричиняє гострий біль та обмежує рух.
Зняття пухлини від подагри – це важливий крок на шляху до полегшення стану та поліпшення якості життя. Для цього існують різні методи та рекомендації, які допоможуть зменшити набряклість і усунути біль.
У цій статті ми розглянемо кілька ефективних способів зняття пухлини від подагри, включно з прийомом протизапальних препаратів, застосуванням холоду, використанням спеціальних мазей і дотриманням дієти. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете впоратися з пухлиною і повернутися до активного і повноцінного життя.
Симптоми | Причини | Лікування |
---|---|---|
Хвороблива пухлина | Високий рівень сечової кислоти в крові | Зменшення рівня сечової кислоти, приймання протизапальних препаратів |
Гострий біль | Кристали сечової кислоти в суглобах | Застосування нестероїдних протизапальних препаратів, прийом колхіцину |
Почервоніння та набряк суглобів | Запалення суглобів через сечову кислоту | Використання протизапальних мазей і кремів, прийом препаратів, що знижують рівень сечової кислоти |
Яка мазь найефективніша при подагрі?
Найбільш затребуваними є диклофенак, німесулід, ібупрофен, мелоксикам. Крім таблеток та ін’єкцій, місцевою протизапальною дією і знеболенням володіє мазь при подагрі на основі диклофенаку (Вольтарен емульгель, Диклак гель, Диклофен-гель) або ібупрофену (Дип Ріліф, Долгіт, Артифлекс). Збережена копія
Чим можна зняти загострення подагри?
Для купірування гострого стану можуть призначатися високі дози анальгетиків або нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП), наприклад Артроксиб . Діючу речовину вибирають з урахуванням анамнезу хворого (віку, наявності або відсутності протипоказань, хронічних хвороб).
Що добре виводить сечову кислоту з організму?
Продукти для вживання
- Вода. Допомагає виводити сечову кислоту ….
- Молочні продукти з низьким вмістом жирів.
- Зерно і крохмаль: до них належать хліб, макарони, рис і картопля.
- Фрукти та овочі.
- Пісні білки.
- Яйця (помірно).
- Кава, чай