Яйця – це один із найпопулярніших і найуніверсальніших продуктів, які ми використовуємо в кулінарії. Вони можуть бути приготовані різними способами: вареними, смаженими, запеченими тощо. Але як визначити, коли яйця готові?
Усе залежить від того, який результат ви хочете отримати. Якщо ви хочете отримати м’яке варене яйце з рідким жовтком, то його потрібно варити близько 4-5 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу яйцям із жовтком, повністю провареним, то час потрібно збільшити до 7-8 хвилин. Для жорсткого вареного яйця, при якому жовток повністю проварений, потрібно близько 9-10 хвилин.
Коли ви смажите яйця на сковороді, то час готування залежить від того, як ви віддаєте перевагу жовтку. Якщо ви хочете отримати яєчню з рідким жовтком, то досить обсмажити яйце протягом 2-3 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу жовтку повністю просмаженому, то час потрібно збільшити до 4-5 хвилин.
Спосіб приготування | Час готування |
---|---|
М’яко варені | 3-4 хвилини |
Середньо варені | 5-7 хвилин |
Жорстко варені | 8-10 хвилин |
По-бенедиктськи | 2-4 хвилини |
Омлет | 5-7 хвилин |
– заварні та тверді яйця некруто – 6 хвилин, – вершкові яйця круто – 7 хвилин, – тверді яйця – 8 хвилин, – яйця, зварені круто – 9-10 хвилин .15 апр. 2023 г.