Як визначити, коли яйця готові

Яйця – це один із найпопулярніших і найуніверсальніших продуктів, які ми використовуємо в кулінарії. Вони можуть бути приготовані різними способами: вареними, смаженими, запеченими тощо. Але як визначити, коли яйця готові?

Усе залежить від того, який результат ви хочете отримати. Якщо ви хочете отримати м’яке варене яйце з рідким жовтком, то його потрібно варити близько 4-5 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу яйцям із жовтком, повністю провареним, то час потрібно збільшити до 7-8 хвилин. Для жорсткого вареного яйця, при якому жовток повністю проварений, потрібно близько 9-10 хвилин.

Коли ви смажите яйця на сковороді, то час готування залежить від того, як ви віддаєте перевагу жовтку. Якщо ви хочете отримати яєчню з рідким жовтком, то досить обсмажити яйце протягом 2-3 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу жовтку повністю просмаженому, то час потрібно збільшити до 4-5 хвилин.

Коли готові яйця
Спосіб приготування Час готування
М’яко варені3-4 хвилини
Середньо варені5-7 хвилин
Жорстко варені8-10 хвилин
По-бенедиктськи2-4 хвилини
Омлет5-7 хвилин

– заварні та тверді яйця некруто – 6 хвилин, – вершкові яйця круто – 7 хвилин, – тверді яйця – 8 хвилин, – яйця, зварені круто – 9-10 хвилин .15 апр. 2023 г.

Як зрозуміти що яйця готові?

Щоб перевірити, чи зварилося яйце, його потрібно покрутити. Якщо крутиться, точно зварилося. Неварене крутитися не буде. Щоб яйце не вийшло синім або зеленуватим, його не потрібно переварювати.

Скільки чекати після закипання яйця?

Приготування яйця некруто відбувається протягом 3-5 хвилин, а яйце круто вариться 7-10 хвилин . Ємність для варіння яєць має бути невелика, щоб вони не побилися в процесі варіння. На тупому кінці яйця накопичується повітря: є ризик, що під час кипіння яйце може лопнути.

Коли готове яйце?

Скільки за часом варити курячі яйця

Час після закипання водиСтупінь готовності
4 хвилини Некруто . Жовток ще рідкий, білок має більш щільну структуру.
5-7 хвилинУ мішечок. Білок щільний, жовток кремоподібний.
8-9 хвилинКруто. Білок щільний, жовток пухкий і все ще яскравий за кольором.