Морква – це один із найпопулярніших і найкорисніших овочів. Вона багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які позитивно впливають на здоров’я. Однак, іноді буває потрібно приготувати маленьку морквину, щоб використати її в різних стравах. У цій статті ми розповімо вам про кілька способів, як зробити маленьку морквину.
Перший спосіб – це використання спеціальних сортів моркви, які спочатку мають маленький розмір. Наприклад, сорт “Міні-морква” або “Паризька морква” чудово підходять для приготування маленької морквини. Їх можна знайти в садових центрах або на ринках. Вирощування таких сортів моркви вдома теж є можливим.
Другий спосіб – це використання залишків моркви після того, як ви вже використали її для приготування інших страв. Ви можете взяти велику морквину і нарізати її на шматочки потрібного розміру. Після цього, ви можете використовувати ці шматочки у своїх стравах, щоб створити ефект маленької морквини.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Виберіть маленьку свіжу морквину. |
2 | Очистіть морквину від шкірки та хвостика. |
3 | Наріжте морквину на шматочки потрібного розміру. |
4 | Помістіть морквину в каструлю з киплячою водою. |
5 | Варіть морквину до готовності – приблизно 10-15 хвилин. |
6 | Перевірте готовність морквини виделкою або ножем. |
7 | Відкиньте морквину на друшляк і дайте стекти зайвій воді. |
8 | Маленька морквина готова до вживання! |
Як робиться маленька морква?
Очищену міні-морквину за невеликий розмір і радісний зовнішній вигляд прозвали “бебі-морквина”. Але робиться вона зі звичайної повністю вирощеної моркви. Очищається, нарізається на частини і шліфується з двох боків – так виходять ці милі оку і зручні для їжі невеликі овочеві “циліндри”.
Чому росте дрібна морква?
Нестача світла. Морква любить сонячне світло, тому навіть невелика тінь від високорослих сусідів на грядці, наприклад, кукурудзи, сповільнить розвиток. Неправильний полив. Перебір з поливом або його нестача однаково шкодять росту моркви.
Коли не треба поливати моркву?
У вересні та перед збиранням У цей час у моркви проходить останній етап дозрівання. Поливати слід рідко і в мінімальній кількості. Перед збиранням врожаю полив припиняється за 2-3 тижні, а якщо ґрунт аномально сухий, то за тиждень. Збережена копія