Як використовувати декантер для вина: поради та рекомендації

Декантація – це процес переповнення вина з пляшки в спеціальне судно під назвою Decanter. Ця процедура дозволяє вини “прокинутися”, розкривати їх аромати та смак, а також позбутися від зайвих опадів.

Дизанці для вина мають різні форми та розміри, але їх головна мета – одна – покращити якість та смак вина. Використовуючи Decanter, ви можете значно збільшити естетичну та смачну насолоду від насолоди улюбленим напоєм.

Як правило, червоні вина використовуються для декантації, особливо тих, що мають високу концентрацію дубильних речовин. Декантація допомагає пом’якшити грубість засмаги, зменшити їх агресивність і надати провини більш гармонійний смак. Однак є білі вина, які також можуть отримати переваги від декантації – наприклад, білі вина з тривалим зберіганням у дубових бочках.

Як правильно використовувати Даданця для вина
СитуаціяДія
Відкрив пляшку вина і хочу покращити його смакНалийте вино в декан і залиште на 15-30 хвилин, щоб вино “дихання”
Вино має осадОбережно налийте вино в декан, залишаючи осад у пляшці
Хочете досягти найкращої аерації винаВстаньте вино до декантера подалі від стін, щоб збільшити площу контакту з повітрям
Хочете дати гостям можливість налити вино самостійноВикористовуйте декантер з широким горлом для зручності наливання

Перед вживанням напій повинен «дихати» близько 5 хвилин, щоб відкрити букет смаків та ароматів. Для кращого насичення киснем декантер повинен бути скручений за годинниковою стрілкою 5-6 разів. Після цих дій вино можна вилити в склянки. Усі етапи зазвичай спостерігаються в елітних ресторанах.

Як правильно залити вино в декантер?

Вино повільно виливають у декантер, вся пляшка цілого. Якщо ми говоримо про молоде вино, наповнений декантер гойдається, щоб допомогти рідині живити киснем. Почекавши близько 15 хвилин, вино з судна потрібно вилити в склянку з тонким потоком. Як червоні, так і білі вина є деонтантними.

Скільки часу потрібно, щоб утримувати вино в декантері?

Правильна декантація вина – це зробити все в просвіті і, що найголовніше, зупинитися в часі – коли осад знаходиться на шиї пляшки. Для того, щоб напій був насичений киснем, вино в декантері потрібно крутитися кілька разів за годинниковою стрілкою і залишити на десять хвилин, перш ніж вилити окуляри.

Коли наливати вино в декан?

У цій ситуації просто неможливо здогадатися, як вплине на деканти. Авторитетний інтенсивний працівник конвергує, що для таких вин достатньо стояти на деякий час у відкритому пляшці, без переливання Декантера. Більшість червоних вин повинні бути здійснені в Декантері перед подачею від 20 хвилин до 2 годин.