Як швидко та легко приготувати тріску: рецепти та поради

Тріска – це риба сімейства тріскових, яка мешкає в холодних водах Атлантики і Північного Льодовитого океану. Вона є однією з найпопулярніших і найсмачніших риб, яка володіє ніжним м’ясом і багатим ароматом. Приготувати тріску можна різними способами, але сьогодні ми розглянемо простий і швидкий рецепт, який дасть вам змогу насолодитися цією смачною рибою в найкоротші терміни.

Перш ніж приступити до приготування тріски, необхідно вибрати свіжу рибу. Визначити свіжість риби можна за її зовнішнім виглядом і запахом. Риба має бути блискучою, без неприємного запаху і з яскравими очима. Також рекомендується вибирати рибу з ніжним і пружним м’ясом, яке не залишає враження вологості. Якщо ви не впевнені в якості риби, краще звернутися до продавця по допомогу.

Для приготування тріски за цим рецептом вам знадобляться такі інгредієнти: тріска (філе або цілком), лимон, олія, сіль, перець і зелень за смаком. Приготування тріски займе всього близько 20-30 хвилин, залежно від обраного способу приготування. Готувати тріску можна на грилі, в духовці або на сковороді. У цьому рецепті ми розглянемо приготування тріски на сковороді, оскільки це найпростіший і найшвидший спосіб.

ІнгредієнтиКількість
Тріска1 кг
Лимон1 шт
Олія оливкова2 ст. л.
Сільза смаком
Перецьза смаком
Зелень (петрушка, кріп)за смаком

Як швидко зварити тріску?

Щоб прискорити процес, можна нарізати рибу шматочками поменше . Готова тріска м’яка, в неї легко входить виделка, а філе без зусиль відділяється від кісток.

Скільки за часом готувати тріску?

Тріска риба не жирна, тож 8-9 хвилин . Якщо тушка велика або ви нафарширували рибу, її товщина буде близько 5 см – тоді її потрібно готувати 8-9 х 2 = 16-18 хвилин. І так далі. Можна, звісно, для більшої впевненості тримати і довше – але риба пересохне і стане набагато гіршою, ніж могла б бути.

Чим корисна риба тріска?

Будучи морською рибою, тріска містить необхідні нашому організму мікроелементи – фосфор, кальцій, калій, магній і багато інших. Вони зміцнюють кістки, а також покращують роботу мозку і серцево-судинної системи. Філе тріски – один із рекордсменів за вмістом протеїну: у 100 грамах міститься близько 16 грамів білка.