Тріска – це риба сімейства тріскових, яка мешкає в холодних водах Атлантики і Північного Льодовитого океану. Вона є однією з найпопулярніших і найсмачніших риб, яка володіє ніжним м’ясом і багатим ароматом. Приготувати тріску можна різними способами, але сьогодні ми розглянемо простий і швидкий рецепт, який дасть вам змогу насолодитися цією смачною рибою в найкоротші терміни.
Перш ніж приступити до приготування тріски, необхідно вибрати свіжу рибу. Визначити свіжість риби можна за її зовнішнім виглядом і запахом. Риба має бути блискучою, без неприємного запаху і з яскравими очима. Також рекомендується вибирати рибу з ніжним і пружним м’ясом, яке не залишає враження вологості. Якщо ви не впевнені в якості риби, краще звернутися до продавця по допомогу.
Для приготування тріски за цим рецептом вам знадобляться такі інгредієнти: тріска (філе або цілком), лимон, олія, сіль, перець і зелень за смаком. Приготування тріски займе всього близько 20-30 хвилин, залежно від обраного способу приготування. Готувати тріску можна на грилі, в духовці або на сковороді. У цьому рецепті ми розглянемо приготування тріски на сковороді, оскільки це найпростіший і найшвидший спосіб.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Тріска | 1 кг |
Лимон | 1 шт |
Олія оливкова | 2 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Зелень (петрушка, кріп) | за смаком |
Як швидко зварити тріску?
Щоб прискорити процес, можна нарізати рибу шматочками поменше . Готова тріска м’яка, в неї легко входить виделка, а філе без зусиль відділяється від кісток.
Скільки за часом готувати тріску?
Тріска риба не жирна, тож 8-9 хвилин . Якщо тушка велика або ви нафарширували рибу, її товщина буде близько 5 см – тоді її потрібно готувати 8-9 х 2 = 16-18 хвилин. І так далі. Можна, звісно, для більшої впевненості тримати і довше – але риба пересохне і стане набагато гіршою, ніж могла б бути.
Чим корисна риба тріска?
Будучи морською рибою, тріска містить необхідні нашому організму мікроелементи – фосфор, кальцій, калій, магній і багато інших. Вони зміцнюють кістки, а також покращують роботу мозку і серцево-судинної системи. Філе тріски – один із рекордсменів за вмістом протеїну: у 100 грамах міститься близько 16 грамів білка.