Картопля – це один із найпопулярніших і найпоширеніших овочів, який можна приготувати різними способами. Одним із найшвидших і найзручніших способів приготування картоплі є її зварювання в мікрохвильовці. У цій статті ми розповімо вам, як зварити картоплю в мікрохвильовій печі цілком, щоб вона вийшла м’якою, соковитою і смачною.
Першим кроком для приготування картоплі в мікрохвильовці є вибір відповідного сорту картоплі. Найкраще підійдуть сорти, які добре тримають форму під час приготування, наприклад, “Ред Скарлет” або “Каратоп”. Також важливо вибрати картоплю однакового розміру, щоб вони були готові одночасно.
Для зварювання картоплі в мікрохвильовці необхідно підготувати кожну бульбу. Спочатку промийте картоплю під холодною водою, щоб видалити бруд. Потім проткніть кожну бульбу кількома місцями виделкою або ножем. Це дасть змогу парі проникнути всередину картоплі й уникнути її розриву в процесі приготування.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Виберіть картоплю однакового розміру |
2 | Промийте картоплю під проточною водою |
3 | Надріжте кожну картоплю в декількох місцях, щоб уникнути вибуху |
4 | Розмістіть картоплю на тарілці, залишаючи місце між ними |
5 | Поставте тарілку з картоплею в мікрохвильовку |
6 | Встановіть час приготування залежно від розміру картоплі та потужності мікрохвильовки: |
– Для маленьких картоплин (близько 100 г) – 3-5 хвилин | |
– Для середніх картоплин (близько 200 г) – 5-7 хвилин | |
– Для великих картоплин (близько 300 г) – 8-10 хвилин | |
7 | Увімкніть мікрохвильовку і почніть приготування |
8 | Перевірте готовність картоплі, проткнувши її виделкою або ножем |
9 | Якщо картопля готова, акуратно дістаньте її з мікрохвильовки |
10 | Обережно зніміть шкірку з картоплі |
11 | Подавайте картоплю гарячою з улюбленими приправами та соусами |
Що потрібно зробити, щоб картопля зварилася швидше?
Картопля швидко звариться, якщо залити її окропом, а не холодною водою. До того ж так у ній краще зберігаються корисні речовини. Каструля, в якій готується овоч, має бути закрита кришкою – так температура всередині буде вищою. Краще не знімати її без потреби.
Як зварити картоплю цілком, щоб вона не розварилася?
Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на великий вогонь і зменшіть його до середнього, коли вода закипить. Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана – 15-20 хвилин. Після приготування злийте всю воду, інакше картопля розвариться.
Як варити картоплю, щоб вона була розсипчаста?
Щоб варена картопля була більш розсипчастою, залийте її підсоленою окропом і відразу поставте варитися на сильному вогні, накривши кришкою.