Як швидко і просто приготувати шоколад у домашніх умовах

Шоколад – це смачні та корисні солодощі, які подобаються багатьом. Однак, купити якісний шоколад у магазині може бути досить дорого. У цій статті ми поділимося з вами простим і швидким способом приготувати шоколад у домашніх умовах.

Для початку, вам знадобляться лише кілька інгредієнтів: какао-порошок, вершкове масло, цукор і ванільний екстракт. Какао-порошок можна знайти в будь-якому супермаркеті, а цукор і вершкове масло – в холодильнику майже у кожного. Ванільний екстракт можна придбати в спеціалізованих магазинах або приготувати самостійно з ванільних стручків.

Рецепт приготування шоколаду дуже простий. Спочатку, потрібно розплавити вершкове масло на слабкому вогні. Потім, додати в масло каако-порошок і цукор. Постійно помішуючи, нагрівати суміш доти, доки вона не стане гладкою та однорідною. Наприкінці, додати ванільний екстракт, перемішати і зняти з вогню.

Як зробити швидко і просто шоколад
КрокОпис
1Розтопіть 100 грамів шоколаду на водяній бані
2Додайте 50 грамів вершкового масла
3Поступово вмішуйте 100 грамів цукру
4Додайте 2 яйця і перемішайте
5Просійте 50 грамів борошна та вмішайте в тісто
6Вилийте тісто у форму для випічки
7Випікайте в попередньо розігрітій духовці за 180 градусів Цельсія протягом 20 хвилин
8Остудіть шоколад перед подачею

Як приготувати справжній шоколад?

Якісний шоколад виготовляють із добре висушених на сонці какао бобів Після ферментації ще вологі какао боби розсипають тонким шаром на спеціальних відкритих майданчиках, добре освітлених сонячним світлом – відбувається природне сушіння. У сезон дощів какао боби сушать під навісом нагрітим повітрям.

Як роблять шоколад?

На шоколадній фабриці, у виробничому цеху какао боби обсмажуються в печі. Після відповідного обсмажування вони розбиваються на дрібні шматочки і їхні тендітні оболонки видаляються, залишаючи тільки какао крупку, яка містить необхідне какао-масло для виробництва шоколаду.

Як підсолодити шоколад?

Щоб підсолодити шоколад використовуйте мед або кленовий сироп. Якщо ви хочете, щоб шоколад вийшов твердим і тримав форму, не додавайте в нього молоко або будь-які інші рідини. Ви можете додати в шоколад трохи більше або менше меду і поекспериментувати з добавками.