Як проростити пшеницю та дізнатися про її корисні властивості

Пшениця – одна з найпоширеніших і найпопулярніших злакових культур, яка здавна використовується в їжу людиною. Однак мало хто знає, що пророщена пшениця має ще більше корисних властивостей, ніж звичайні зерна.

Пророщування пшениці – це процес, за якого зерна пшениці висіваються та вирощуються до певної стадії проростання. При цьому відбуваються різні фізіологічні зміни в зерні, що робить його набагато кориснішим для нашого організму.

Пророщена пшениця багата на вітаміни, мінерали та амінокислоти. Вона містить вітаміни В, Е, К, а також залізо, магній, кальцій, фосфор і цинк. Крім того, пророщена пшениця має високий вміст клітковини, яка сприяє нормалізації роботи травної системи і запобігає запорам.

Як проростити пшеницю і чим вона корисна
Спосіб пророщуванняОпис
У склянці з водоюПшеницю поміщають у склянку з водою на кілька годин. Потім вона проростає.
На ваті або газетіПшеницю розкладають на ваті або газеті, зволожують і залишають на кілька днів. Вона проростає і починає зеленіти.
У земліПшеницю висаджують у землю і підтримують оптимальний рівень вологості. Через кілька днів з’являються проростки.
Поживні речовиниПророщена пшениця містить велику кількість поживних речовин, включно з вітамінами, мінералами та клітковиною.
Користь для здоров’яВживання пророщеної пшениці може допомогти зміцнити імунну систему, поліпшити травлення і знизити ризик різних захворювань.

Які хвороби лікує пророщена пшениця?

Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеної пшениці можна з профілактичною та лікувальною метою в разі таких недуг, як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, ламкість нігтів і слабке волосся, порушення зору, запори, діарея, здуття живота, запори, діарея, порушення зору, здуття живота.

Як проростити пшеницю для здоров’я?

Пшеницю промити, висипати в керамічний, скляний чи емальований невисокий посуд, залити чистою водою на 2 см вище від зерен, накрити негерметичною кришкою, наприклад тарілкою (щоб залишити можливість дихати). Залишити на 12 годин для набухання. 2. Через 12 годин зерно знову промити.

Скільки на день потрібно з’їдати пророщеної пшениці?

Добова норма споживання пророщеної пшениці – 50-100 г.