Як принц став буддою: історія та перетворення

Історія про те, як принц Сіддгартха Ґаутама став буддою, одним із найвидатніших духовних вчителів і засновником буддизму, вражає своєю глибиною та неповторністю. Це розповідь про пошуки і просвітлення, про подолання страждань і досягнення духовного просвітлення.

Сіддхартха Гаутама народився в прекрасному королівстві Капіла, у родині правителя. Він був розпещеним і жив у достатку. Однак, незважаючи на всі блага, Сіддхартха відчував глибоку порожнечу і незадоволеність. Він проводив багато часу, розмірковуючи про сенс життя і страждання, з якими стикається кожна людина.

Одного разу, принц Сіддхартха вирішив покинути свій розкішний палац і вирушити в подорож, щоб знайти відповіді на свої запитання. Протягом декількох років він навчався у різних мудреців і духовних вчителів, намагаючись знайти істину і просвітлення. Але жодне з їхніх навчань і практик не приносило йому істинного розуміння й усвідомлення.

Як принц став буддою
РозділЗміст
1Народження принца Сіддхартхи
2Принц у юності
3Пошуки сенсу життя
4Відмова від розкоші
5Пошуки просвітлення
6Принц стає буддою

Натхненням композиції стала легенда, за якою принц Гаутама досяг просвітлення і став Буддою, медитуючи під деревом Бодхі в урочищі Урувелла. У скляну колбу посаджено фікус Гінсенг і стабілізований мох.

Як Будда став Буддою?

Але одного разу, вийшовши з палацу, він зіткнувся з хворою людиною, старим і похоронною процесією. Це настільки його вразило, що він покинув дім і став аскетом. У віці 35 років під час довгої медитації Сіддхартха досягає просвітлення, тобто стає буддою, і починає проповідувати своє вчення – дхарму.

Хто став Буддою?

е. або 623 до н. е. Отримавши при народженні ім’я Сіддхартха Гаута́ма (санскрит) / Сіддха́ттха Го́та́ма (палі) (Нащадок Готами, успішний у досягненні цілей), пізніше він став іменуватися Буддою (буквально – “Той, що прокинувся”, санскр.).

Що сталося з Буддою?

Ісус покинув цей світ у 33, пророк Мухаммад у 63, Будда закінчив свій шлях у 80 років. Напевно, багато буддистів і тих, хто біля цієї релігії та культури, є вегеторіанцями. Але, напевно, не багато хто знає, що Будда або Гаутама Шак’ямуні помер після того, як поїв в’яленої свинини, на вісімдесятому році життя.