Як приготувати яйце пашот на сковороді: простий рецепт і секрети

Яйце пашот – це одна з найпопулярніших страв, яку можна приготувати на сніданок, обід або вечерю. Вона вирізняється ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Якщо ви хочете навчитися готувати цю страву, але не хочете використовувати спеціальні форми або каструлі, ви можете приготувати яйце пашот на сковороді.

Для приготування яйця пашот на пательні вам знадобляться лише кілька інгредієнтів: свіже куряче яйце, вода, оцет, сіль і перець. Важливо пам’ятати, що якість яйця дуже важлива, тому вибирайте тільки свіжі продукти.

Перед тим як почати готувати яйце пашот на сковороді, необхідно приготувати спеціальну водяну “подушку”. Для цього у великій каструлі або сковороді з високими бортиками потрібно закип’ятити воду, додати оцет і сіль. Потім за допомогою вінчика або ложки розмішати у воді, щоб створити вихор. У цей момент потрібно швидко розбити яйце й акуратно опустити його в центр вихору. Вода допоможе яйцю зберегти форму і запобігти розсипанню.

Інгредієнти:Кількість:
Яйця2 штуки
Сільза смаком
Перецьза смаком
Олія рослинна1 столова ложка
Зеленьза смаком
Помідори2 штуки
Бекон2 скибочки

Як просто зробити яйце пашот?

Відріжте великий шматок харчової плівки і змастіть з одного боку рослинною олією (це потрібно, щоб яйце не прилипло до плівки). Акуратно розбийте яйце на змащений бік плівки. Зберіть плівку в мішечок і зав’яжіть ниткою або вузлом. Опустіть мішечок з яйцем у киплячу воду і варіть протягом 3 хвилин.

У чому сенс яйця пашот?

У перекладі з французької oeufs pochés – яйця без шкаралупи, ошпарені окропом. Ніхто не знає, хто саме придумав розбивати яйце в киплячу воду, але з’явилася страва у Франції. Уперше вона згадується в кулінарній книзі XIV століття “Le Menagier de Paris”.

У чому різниця яйце пашот і Бенедикт?

Пашот – спосіб приготування яйця, а бенедикт – повноцінна страва, де на англійському мафіні лежить те саме яйце пашот, бекон і голландський соус. Варто зазначити, що існують варіації. Наприклад, яйце флорентін – той самий бенедикт , але замість бекону кладуть шпинат, а в яйці рояль – лосось.